Videoinlägg 2

//Estetnollorna


Oh Boy!

Hej Svej!
Nu e d äntligen fredag! Och vad innebär då det???
Jadu d vetefan, men jag skai af chilla, städa, skriva och äta glass. Igår hände något riktigt roligt. Jag fick en enorm skrivarinsperation till min pjäs. Helt plötsligt så föll flera bitar på plats. Just nu så har jag en mängd scener som jag ska pyssla ihop, en ramhandling med konflikt. Vad jag saknar är ett bra slut. Handlingen är nämligen väldigt komplicerad så jag vet inte ritkigt hur jag ska ta mig ur den. Men jag har riktigt roligt när jag skriver iaf och det är ju ett gott tecken. Som ni nog vet så betyder inte detta att vi kommer att sätta upp pjäsen imorgon. Pjäser tar lång tidd att skriva. Vissa scener i den här pjäsen har jag arbetat med i flera år men förhoppningsvis nån gång i framtiden.

Jag har dessutom planerat ut några snygga delar till filmen och Jocke har fått lite nya ideér. Vi får se vart det hamnar sen när det väl är dags.

Här är en gammal film so mspelades in när vi gick i ettan på gymnasiet. Riktigt härlig nostalgi. Märkligt nog så är det vår mest betittade film på youtube. Det kanske är musikvideos man ska satsa på.....Jaja här e videon iaf.

Take care //Johan


Jobb jobb jobb

Ujujuj!
Meijlen har fullkomligt svämmat över av talangfulla människor som vill bidra med musik till vår film. Blir en del jobb och en hel del lyssnande. Jobbigt när man inte har någon egen dator utan måste sitta i datasalen men sånt får man tåla.
Har inte hört så mycket av Jocke på den senaste tiden. Hoppas att han lever. Har börjat skissa på bildmanus eller i alla fall ideér till bildmanus. Det känns väldigt inspererande.

Just nu sitter jag och leker med bildredigeringsprogrammet och gör omslag till fejkade filmer. Mest som en kul grej men också som träning inför framtida dvder och affischer.

Här är mitt senaste försök. Skriv gärna vad ni tycker om den.


By the way så tycker jag att ni ska kolla in min kära klasskamrat Linas nya blogg. Blondinlinas.blogg.se
Rock on!
//Johan

FöreställningUnder hösten 2008 så fick jag tillfälle att återuppliva min gamla föreställning "Du är en regnbåge...Men jag är färgblind *DELUXE*" på Katrinebergs Folkhögskola där den spelades inför utsålda hus och fick lysande kriitk.

Titel : Du är en regnbåge...Men jag är färgblind *DELUXE*
Regi, Koreografi och Manus: Johan Salberg
Producent : Estetnollorna och Wide smile entertainmentEnsemble : Johan Salberg, Oscar Rasmusson, Pontus Törnqvist-Lowén, Hanna Sellgren

Jag sätter gärna upp föreställningen fler gånger!

//Johan


InnebandyTJO!
Idag har inte mycket hänt. Eller jo! Jag fick äntligen mitt efterlängtade strömuttag till datorn. Dags att surfa runt tänkte jag men ack så fel jag hade! Det visade sig att trots att uttaget var precis likadant som det förra och passa perfekt i datorn så passade den inte ihop med sladden!? Vafan e Dell för ett jävla företag egentligen som gör uttag som inte passar till deras sladdar!??!?!

Efter att besvikelsen lagt sig så hände nått lite kul iaf. Vi fick vårt manus till filmen vi teater tvåor ska spela in med filmtvåorna. En komedi som heter "Shit Happens". Alla roller e ungefär lika stora men min e snäppet störra än dom flesta, fast det beror på hur man tänker förstås. Jaja.

Nu har jag precis varit och spelat innebandy. Liten sleten av mig men det får la gå. 
Dags o chilla nu.

Over and out

//Johan

Söndagmorgon!

God morgon alla! Klockan är nu 9.30 på en söndagsmorgon. Nu när jag jobbat så mycket med manuset några kvällar och nätter har det blivit så att jag gärna sover till 12.00, vilket gör mig helseg på dagarna. Så idag bad jag min mamma väcka mig vid 9.00 så att jag troligtvis kan somna tidigare ikväll och vända tillbaka dygnet...
Om 2 veckor fyller jag år och det är samtidigt då jag flyttar tillbaka till min lägenhet...

Som sagt manuset, det har jag skrivit nästan hälften, nu har jag svårt att hitta inspiration till resten. När jag hade sett Guldbaggegalan för några dagar sedan så var det jättelätt att hitta inspirationen och jag skrev då 5-6 scener direkt.... Nu har jag inte skrivit några scener på länge men försöker vara kreativ ändå och planera allt i förväg så vi absolut inte glömmer någonting när det väl gäller...
  Musiken har jag fortfarande inte spelat in demo på, men jag bör väl göra det snart...

Igår vad jag i Linköping och såg på Jippi Kulturproduktioners nyårsfars "Trassel". Jag åkte dit på ren chansning att få komma in gratis eftersom min plånbok är lite platt just nu. Som tur var var det helt okej för mig att få vara "Prao" hos ljudteknikern. Bästa platsen var det nästan också. Förutom att det var så långt ifrån scenen så kunde jag ändå sitta skönt hela tiden då jag hade ett bord jag kunde sitta framåtlitad mot iblend, och bakåtlutad på stolen ibland.
Jag hälsade på ensemblen där det var flera personer som jag jobbat med förut, och folket i foajen var också kända för mig.

Vad jag ska göra idag vet jag inte riktigt, men jag börjar väl med att gå upp ur sängen och ser vad dagen har att ge mig...

Ha det så bra!!!
M  V  H
Jocke


    

Planering

Nu sitter jag i datasalen på skolan igen. Har suttit här i några timmar och arbetat med lite saker angående Estetnollornas framtid osv. Har pratat med lite musiker och allehanda kontakter som ev skulle kunna hjälpa oss. Det är alltid roligt att diskutera och utveckla ideér.

Det är tänkt att Estetnollorna ska blidas som en förening på sportlovet. Det är planen iaf. Det jobbiga med föreningar är att man måste skicka in en jädra massa papper o grejs för att få igång dom och skatteverkets hemsida är sådär lagom rolig att titta på. Alla regler osv gör att man till sist går vilse i alla stadgar och formuleringar. Men så är det. Därför kommer jag att jobba med detta så att det mesta är klart lagom till sportlovet.

Många har hört av sig angående ES3TA-Boxen och om den kan jag bara säga att den kommer såfort vi får tid över. Just nu så är vi fullt upptagna med manusskrivande och andra förberedelser för filmen som vi ska göra i sommar plus alla papper för föreningsstartandet. Dessutom så går jag fortfarande en väldigt krävande skådespelarutbildning som tar nästan all min tid. Men såfort vi får tid att ta tag i det så kommer det nog att gå undan. Föreställningarna är ju trots allt filmade sen långt tillbaka och den första är dessutom färdigredigerad. Jag har dessutom redan börjat skissa på omslag. Jag ska ge er en liten försmak härTake Care
//Johan

Katrineberg

Jag studerar ju som bekant teater på katrinebergs folkhögskola. Just nu jobbar vi med ett sk Readingprojekt. Det betyder ungefär att man samlar skådisarna och sedan läser dom upp pjäsen, fast på scen och med scenkläder och så vidare. Detta används oftast för att presentera en pjäs eller text som är under produktion inför möjliga finansiärer. Det är en väldigt bra teknik och är oftast väldigt intressant att titta på. Mycket roligare än det låter. Så kanske kommer det att hända när vi gör pjäser och dylikt i framtiden.

Idag så har jag lagt upp några sk "Kommentarer" på några av våra youtubefilmer. Alla med en länk till den här bloggen. Förhoppningsvis så kommer det att generera lite mer trafik här.
På tal om Katrineberg så går förövrigt min vän Romeo också där fast på ett annat program. Han och en kille som heter Christian gör också filmer som ni kan se ett exempel på här ovan.

Nu ska jag prata lite med Jocke via msn.

Hare bra!
//Johan


Musik till vår film!?!

Det finns ju många frågetecken runt om hela filmprojektet. Ett stoort frågetecken är ju musiken. Hur gör vi med den?
Jag kan spela in låtar, men då blir det bara med duglig kvalitet och på amatörnivå. Vi vill ju såklart ha den BÄST!
   Johan och jag har låtar sedan långt tillbaka som kan passa. Jag tänker närmast på kanske 4 stycken just nu.
Vi måste helt enkelt hitta några bra musiker.

Idag har jag suttit hemma och spelat en av filmlåtarna på gitarr. Min familj går nu och smånunnar på den låten hela tiden. Det är lite roligt, för då vet man ju att den verkligen sätter sig i huvudet hos folk...

Någon dag ska jag ta på mig besväret att spela in alla färdiga låtar så att den musikansvarige har lite material att jobba med... Nu ska jag skriva ytterligare en scen ur filmen.. sedan är det nog dags att sova.

Ha det gött!!!
M V H   //   Jocke

Linköpingsrunda!

Hellojs!
Igår så tog jag och Jocke en liten tripp till Linköping för att ha möte på studiefrämjandet. Det gick bra. Efter det så besökte vi våra gamla gymnasielärare samt lite annat folk som vi inte sett på länge. Det var trevligt.

I övrigt inte så mycket nytt. Tänkte redigera lite bilder till hemligt projekt och ta det lugnt den här sista tiden innan jag åker tebax till skolan på söndag morgon. Ska fixa min dator också så att jag kan börja skriva på allvar.

Ha det bra!

//Johan

Update!Hejsan alla!
Idag är det onsdag och dags att ta kontakt med studiefrämjandet angående vårt filmprojekt samt lite annat smått och gott. Idag har jag suttit och skissat lite på olika manus och synopsis, vilket är svårt när man inte har tillgång till sin egna dator utan måste låna nån annans. Förutom filmprojektet som kommer bli 2009 års stora grej så skriver jag bla på sketcher, låtar samt en komsik pjäs som jag hoppas vi kan sätta upp någon gång i framtiden. Dessutom skissar jag lite på en Estetnollorna showreel/5-årshyllning som är en liten film med klipp som sammanfattar vad vi har åstakommit under dom här första 5 åren tillsammans.

Jag tänkte även passa på att presentera vår första utvalda medarbetare till filmprojektet. Malin Öster. Malin är en gammal klasskompis till oss som förutom att skådespela kommer att vara scripta och rekvisitör för filmen.

Nu är det dags att skriva vidare

Take Care
//Johan

Jocke bloggar 5januari

Tjaa! För er alla som följer Estetnollornas långfilmsprojekt kan jag meddela att i alla fall jag har börjat skriva på manuset efter det i stort sätt klara synopsis som vi skrivit. Idag när jag skulle skriva manus började jag med att läsa de scener jag skrev igår. Otursaktigt nog märkte jag att en av scenerna försvunnit av någon konstig anledning. Jag blev förståss lite irriterad och började "leta" efter den försvunna texten. Jag startade om skrivprogrammet flera gånger, och även datorn fick starta om sig på grund av min iver att få fram de 4 sidorna som var borta. Jag har ännu inte fått det att fungera så jag får helt enkelt inse att "Scen 4" är borta och jag måste skriva om den. Idag har jag därför inte skrivit något mer på manuset eftersom jag enbart varit irriterad. Till alla ni som skrivier manus eller andra viktiga saker. Dubbelspara texterna!!! Och använder ni ett nytt program som ni inte är vana vid, spara då en kopia i det programmet ni annars är vana vid, t.ex Word! Det var allt jag skulle säga idag! Ha det bra // Jocke!!!

Senaste Nytt!


//Estetnollorna

PREMIÄR!!! - Estetnollorna startar blogg

Bild som innefattar många av våra filmer.


Heej!
Nu har år 2009 börjat. Detta tänkte vi fira med att starta en ny och fräsch blogg.
Detta är ett speciellt år för Estetnollorna. VI firar nämligen våra första 5 år tillsammans.
I augusti 2004 spelade vi in vår första film tillsammans som fick namnet "Kickbikers From Hell".
Efter flertalet kortfilmer, musikproduktioner och teaterföreställningar så är det nu dags att dra igång på allvar!

För att fira detta speciella tillfälle tänker vi dra igång vår största produkton hittills. Vi ska nämligen göra en längre film med fler skådespelare, fler kameror, fler statister och fler miljöer.

Idag har vi suttit och skrivit färdigt synopsis på handlingen till filmen. Vi har även bestämt ett arbetsnamn. Exklusivt för er som läser denna blogg tänker vi nu avslöja denna titel.

ANDRA TAKTER
-i dur och moll

För er som är intresserade av våra projekt så rekomenderar vi att följa denna blogg då vi ska försöka uppdatera den så ofta vi kan. Här finns även lite vettiga sidor:

www.youtube.com/estetnollorna  -  Vår Youtube sida med dom flesta av våra filmer
www.myspace.com/estetnollorna  -  Vår myspace-sida med information om våra produktioner


Hoppas ni alla får ett bra 2009

M V H//
Jocke & Johan

RSS 2.0