Moliere-Rep

Hejsan!
Har inte kunnat skriva på ett tag då man dels har jobbat för fullt i gamla linköping och dels inte har haft tillgång till internet. Menmen här kommer in liten update.

Jag och Jocke har spenderat hela veckan i Gamla Linköping med att bygga och repitera.
Mest bygga faktist. Solen har gassat på och vi har brännt oss.
Thank god for fuktighetskräm säger jag bara!
På eftermiddagarna så har vi repat och det har varit väldigt kul. Det är en rolig och bra ensemble vi har fått ihop så förhoppningsvis så kommer det att komma folk för att se den.
Jag har nog aldrig varit med om en pjäs där alla grundscenerier har blivit satta på mindre än 5 timmar.
Det går undan och det är kul. Det har också varit väldigt roligt att bygga scenen, tro det eller ej!
Jag har i hela mitt liv mer eller mindre gått och trott att jag varit allergisk mot allt vad slöjd heter men så länge man har trevliga arbetskamrater och ingen jobbig slöjdlärare kommer och gnäller stup i kvarten så är det helnice! 

Hållgården är också en väldigt bra insperationskälla. Jag har fått en massa nya ideér som jag skissar ner lite överallt och sedan renskriver när jag kommer hem. Vi får se när det kommer till användning.

Här är lite bilder ifrån veckan:Första dagen på HållgårdenBawan snickar i värmenScenbyggeMoi!


Vad finns mer att berätta. Jo! för er som inte redan visste det så har vi fått ekonomiskt stöd ifrån Film i öst på 5000kr vilket känns helnice! Vi har även tänkt vara med i en liten filmfestival med en av våra kortfilmer. Men mer om allt det där sen!
Hemsidan har äntligen hittats av google också så nu kan man hitta den närm an söker på estetnollorna. Gräjt!

Nu är det manusplugg som gäller!

Hej svejs!

//Johan

HEEEY HEEEEY

Här e en liten låt som ni kan sjunga för era barn, släktingar och vänner under sommaren:Mycket Nöje!
//Johan


Den Girige

Hej!
Idag så var jag och Jocke på möte på Jippis kontor där vi gick igenom lite saker inför sommarens uppsättning av Den Girige som vi ska spela i Gamla Linköping i sommar. Det ska bli spännande. Det är första gången jag och Jocke spelar teater ihop sedan 2007. Nice!

Jag tänkte även passa på att göra reklam för en pjäs som min pappa är med i.
Jag vet inte så mycket om den mer än att den är skriven av Vilhelm Moberg(Denna giGANT! bland giganter) och att föreställningarna på kornettgården brukar bli ganska trevliga.Innan mötet idag så var jag o Jocke uppe i Landeryd och testade ljudet inför filmen. Det kommer nog att bli en hel del testande innan vi börjar filma. Som sagt. Hellre att filmen blir bra än att den blir färdig snabbt. Inga fler hastverk här inte!
Imorgon så ska vi till ösgötateatern i norrköping för att leta kläder till Den Girige.

Klart Slut!

//Johan

Ösig Vecka!


Hejsan alla!
Den här veckan har varit väldigt händelserik. Veckans stora projekt har utan tvekan varit pjäsen Spanska Flugan som spelats uppe i Landeryds hembygdspark. Vi har under veckan varit och tittat på föreställningen hela 3 gånger( publikrep, genrep och premiären) och idag så såg vi den igen fast genom kameran. Vi filmade nämligen föreställningen. 5 hyfsade kameror användes. Lite strul här och där men förhoppningsvis så blir det schysst när vi väl klipper ihop allting sen. Nu gör föreställningen ett lite märkligt speluppehåll på en dryg månad men när den börjar spelas igenså rekomenderar jag er alla att åka och se den för den håller verkligt hög klass. Jag har som sagt sett den 4 gånger nu och jag har skrattat högt varje gång och det måste ju vara ett bra betyg om något.
För information om föreställningen så titta här.

Igår så var vi och hämtade all utrustning till både detta projekt och till Långfilmen. Fasen va grejer det var! Inget är dock inspelat än eftersom att vi håller på och lär oss utrustningen samt planerar olika tekniska lösningar men i nästa vecka så planerar vi att dra igång på allvar. Vi har även fått några väldigt goda nyheter angående filmen i veckan men dom håller vi lite hemliga än så länge.

En annan sak som varit lite hemlig är öppnandet av våran hemsida. Sidan har legat uppe i några dagar nu men jag har inte velat offentligöra det då den inte är färdig ännu. Men för er trogna bloggläsare som är intresserade av att kolla in sidan såhär i förväg så finns den tillgänglig här.

Vi planerar dock en lite mer storslagen lansering inom en snar framtid.

Vi hörs!
//Johan

IDAG DRAR DET IGÅNG!

Idag är det dags för första scenerna i Andra Takter att bli filmade.
Vi har noga gått igenom manuset och sett att det inte spelar någon roll vad det är för väder idag, bara det inte är regn.
När jag vaknade möttes jag av storm och regn.

Nu har det slutat regna, och jag hoppas att det håller sig så.


Igår vad Johan och jag på en liten shoppingrunda för att inhandla diverse saker till filmen.

Sådär ja, då var det dags att göra sig klar för att åka och hämta kamerorna, och träffa Leif.

Ha det bra ALLIHOPA!!!
Jocke

Jobb och hemsida

Hejsan!
Nu sitter jag vid Jockes dator efter en lång och spännande dag. Vi har varit ute i Landeryds hembygdspark och tittat på farsen Spanska Flugan som vi ska filma och redigera i sommar. Den var riktigt bra och den blir förmodligen betydligt mer lättfilmad än Ronja Rövardotter. Vi lämnade även över manuset till Leif som är med i den första scenen som vi ska spela in till långfilmen nu på fredag.

Äntligen har jag även fått igång hemsidetillverkningen och har precis börjat att pilla lite men det är askrångligt! Orkar inte riktigt  ta tag i det just nu så det får bli senare.

Nu är det dags att sova. Mera jobb väntar imorgon!

God natt!

//Johan

Svenssonfällan

Medans vi jobbar för fullt med Långfilm så tänkte jag passa på att tipsa om en film som nästan är motsatsen skulle man kunna säga. Jag pratar alltså om minutfilm. Robin Stål ifrån Katrinbergs Folkhögskolas filmlinje vann minutfilms-sm med den här filmen. I filmen syns min gode vän Tobias Lindberg. Nu kan man se filmen på nätet.

Check it out! 

//Johan

Senaste nytt med det senaste nytt från det senaste!

Tjoohej!
Jag tänkte kort berätta lite vad som händer med "Andra takter"-filmen.
Just nu är det mycket som händer. Johan och jag har bokat kameror på Studiefrämjandet,
och den 12 juni drar vi igång med filminspelningen. Den dagen kommer vi att filma scen 18 och 19.
  Resten av den kommande veckan kommer vi också att filma, men exakt vilka scener det blir är vi inte riktigt klara över.

För knappt en timme sedan tackade en underbar Emma "ja" till rollen som Sabina i filmen. Då föll en sten från mitt bröst.
 Äntligen har vi hittat "henne"... Nu är det bara 4 roller kvar att sätta, vilket troligtvis kommer ske i nästa vecka!

    För er som är intresserade av att vara statister i filmen kan vi meddela att även vi är intresserade av er.
Detta gäller människor i alla olika åldrar. Så vill ni att vi skriver upp er på vår Statist-lista är det bara att maila ditt namn, mobilnummer, ålder och vilken ort du bor på.

jockegustavsson@live.se  eller  wotampong@hotmail.com

MVH // Jocke Gustavsson!!!

Paddel o grejer!

Det har varit två ganska intensiva dagar och det tycker vi om!
Igår så var jag, Jocke samt 4 andra rövare ute å paddlade längs Gösta kanal ifrån ljungsbro till Bergs slussar. Det var en redig bit men fasen va kul vi hade. Solen stekte på så jag blev bränd i hela ansiktet ajaj. Det var visst något som hette barnens dag, jag minns inte riktigt men när vi kom fram till Berg så var det tusentals människor där. Man kunde bla klättra på klättervägg eller lyssna ifrån musiken ifrån scenen. Vi delade ut reklam.

På flottfärden så följde två stycken fotbollsstjärnor med oss. den ena kände jag igen som Josefine Öqvist. Landslagspelare bla. den andra hade solglasögon så jag kunde därför inte avgöra ifall jag kände igen henne, jaja. jocke kände inte igen nån iaf.

En intressant detalj var att det kom en kille ifrån Corren och ville intervjua Niklas mitt under en av slussningarna. Här är ett intressant utdrag som inte kom med i tidningen:

Reportern: Vad heter du?
Niklas(I karaktär): Jag heter Tjegge!
Reportern: Jaha, döpte verkligen din mamma dig till det?
Niklas(Fortfarande i karaktär): Ja och jag har aldrig förlåtit henne för det!

Det som sades efter det kom med i tidningen idag i ett litet pitoreskt reportage. Jag var uppenbarligen inte den enda som inte riktigt visste vad jag gav mig in på. Ingen av rövarna visste, vilket på sätt och viss var skönt.

Efter paddlingen så följde jag med Jocke medans han handlade in rekvisita till föreställningen. sedan så tittade jag på föreställningen och började studera Viktor som jag ska vara stand in för. Koroegrafin såg överkomlig ut ifall man hinner träna lite med Jocke så. Det svåraste blir nog att hålla koll på vart man ska stå osv men det blir hårdstudering.


Idag så var jag inne och tittade på samma föreställningen igen. Det var hur varmt som helst och ingen skugga att gömma sig i. Inte blev det bättre av att jag hade på mig en svart skjorta. Barnen i publiken verkade ha roligt trots att dom fick sitta 2 timmar i den heta solen.

Efter föreställningen så var jag och Jocke på studiefrömjandet och bokade utrustning. Vi fick allting som vi ville ha vilket känns kalas. Efteråt så blev det lite Location scouting innan vi gick och tittade på vår gamla teaterlinjes slutproduktion med treorna. Den var bra. Flera av dom hade utveklats fast det märktes såklart hur bortskämd man är på Katrineberg.

Imorrn ska jag upp och testfilma föreställningen med min egna kamera. Det ska bli intressant!

Hej Hopp!
//Johan

RSS 2.0