I väntan på Jocke...Mellan 2005 och 2008 så hade jag och Philip ett Punkband vid namn "The Slaughtered Reindeers". Ända sedan vi lade ner i somras så har jag haft ideér om att göra en dokumentär om bandet som en kul grej och verkligen göra det seriöst fast som en liten ironisk parodi på filmen "Refused Are Fucking Dead". Just nu så har jag ju rätt mycket att göra men det är ett projekt som jag kommer att ta tag i när tid finns. Just nu så samlar jag in lite gammalt råmatrial och förbereder lite men annars ligger fokus på helt andra projekt för tillfället.
För mer info om TSR: www.tsrpunk.info.se

Idag var det ny föreställning. Den gick bra! Nu är det skolföreställningar som gäller. Jag är egentligen färdig och börjar imorrn med nästa projekt som är "Gösta Berlings Saga" där jag har tre roller. Jag läste igenom det nyss och blev lite förvånad när jag märkte att slutet saknades i min version. Får kolla upp det imorrn.

Jag undrar vad Jocke håller på med då han inte svarar på telefon eller på mail. Skumt.

//Johan


PREMIÄRFEST!!!

Efter en mycket lyckad premiär så vart det party på skolan och den blev minst lika vild och galen som alla andra premiärfester på den här skolan. Här är lite bilder tagna av Kakiz:_______________________________________________________________________________________________

Idag
Så var det dags för den svåra andra förreställningen. Den gick galant! Den var till o med bättre än igår. Föreställningen slutade nyss till högljuda applåder. Idag så var bla hela Niklas samlade vänskapskår här(Verkade det som iaf). Några andra som var/är här är gamla teaterelever ifrån förra året ifrån Scenkonstkollektivet Bataljonen. Ja till o med självaste Lasse Brandeby var här. Fint ska det va!

Nu ska jag jobba lite innan det blir lite mingel med Bataljonen-folket och sen ska jag försöka få lite kontakt med Niklas och hans armé av vänner som omsvärmar honom denna kväll.

Om någon har sett Jocke så kan ni be honom att höra av sig till mig!

Pling Plong - Over and out

//Johan

WoMen

Här följer en liten pressrealese:

Katrinebergs Folkhögskolas Teaterlinje årskurs 1
presenterar sin slutproduktion


WoManTeaterettan på Katrinebergs Folkhögskola visar upp en tidsålder när ovanliga kvinnor tar sin plats i vänskap, kärlek och framgång.

Vår föreställning är en kollaboration med sammansatta pjäser av Ann Charlotte Lefflers Sanna kvinnor och Wendy Wassersteins Uncommon Women and Others, Isn’t It Romantic? och The Heidi Chronicles som har svetsats ihop väl av vår regissör Eva Hermanson.

Föreställningen utspelar sig i 70- och 80-talets USA och speglar ovanliga kvinnor som vill bryta sig loss från kärnfamiljen. Samhällets förväntningar på att utvecklas till den ”Sanna Kvinnan” är något som skapar konflikt och förvirring. Precis som i Wendy Wassersteins liv så skickas kvinnor till Universitet för att träffa blivande män. Men dessa kvinnor är drivna, smarta, otillfredsställda och är dragna till kvinnans nya frigörelse. Man får följa deras kamp, liv och insikter om att det inte är lätt att uppfylla förväntningar på den ovanliga kvinnan när även den ovanliga mannen går detta öde till mötes. 

Föreställningar öppna för allmänheten:

Premiär fredagen den 27 mars kl. 19.00  

 

Föreställning
lördagen den 28 mars kl. 19.00

Föreställning  söndagen den 29 mars kl. 15.00


Skolföreställningar:

Föreställning tisdagen den 31 mars kl. 10.00

Föreställning onsdagen den 1 april kl. 10.00

Föreställning torsdagen den 2 april kl. 10.00

Teatern visas i teaterhusets svarta sal och det är fri entré.
Bokningar på telnr. 0346-575 00.

Vi hälsar er hjärtligt välkomna till två timmar av
komedi och kärlek.

Skolan ligger 1, 2 mil utanför Falkenberg i
det lilla samhället Vessigebro.
Kontakta oss för mer information.


Med vänliga hälsningar

Zdravka Katinic           Niklas Jönsson
0704-616490           0736-509408

                                                                  kat_zdravka@hotmail.com        niklas.jonsson.86@gmail.com
_____________________________________________________________________________________________

Ja det här är ungefär allt som jag håller på med just nu. Som regiassistent har man fullt upp men det är väldigt intressant och kul och pjäsen är riktigt bra.

Nu är vi även klara med Shakespeare-redovisningen och kan lägga allt krut på att hjälpa ettorna innan det blir Gösta Berling för hela slanten. Sen en litet välbehövligt påsklov och förhoppningsvis Estetnollorna möte. Har dock inte hört av Jocke på länge men jag antar att han är upptagen av annat.

Tjo flöjt!

//Johan

Det vet väl du


Det vet väl du / Of course you know from David Wramneby on Vimeo.

Hittade detta via min vän o klasskamrat Pontus blogg. Han spelar huvudrollen i den här lilla fina filmen. Jag vet faktist inte någonting i övrigt om den. Får fråga Pontus imorrn.

//Johan

Ansiktslyft på bloggen

Tjoooo!
Nu har jag suttit i timmar och försökt få fason på den här bloggen. Förhoppningsvis så ser du som läser detta en alldeles ny och fräsh blogg framför dig. Om inte så är det för att Blogg.se är piss och vägrar uppdatera sig. Jag kollade runt lite och fick höra att det finns flera som har haft samma problem så förhoppningsvis så ska det lösa sig inom kort. När jag skriver detta så ser bloggen ut som vanligt fast tristare.

Över till gladare nyheter!
Jag har fått höra mycket positivt om "Inbrott på andra våningen på senaste tiden och det är naturligtvis oerhört kul. Därför så tänkte jag bjuda på en lite extramatrial ifrån inspelningen. Varsegoda:

 

Och såhär blev den färdiga filmen:

 Nä nu ska jag ta och sova lite
Godnatt!

//Johan

Estetbloggen på youtube

Heeej!
Efter lite problem med gårdagens videoinlägg så bestämde jag mig för att göra något som jag borde ha gjort för länge sedan. Nämligen att skaffa en helt egen youtubekanal till Estetbloggen så att man skiljer den ifrån våra andra produktioner. Det kommer även att komma upp lite annat smått och gott bakommatrial och dylikt där så kolla in den!

www.youtube.com/estetbloggen


Nu har arbetet som Regiassistent börjat. Det är ett intressant och lärorikt uppdrag. Dessvärre så har jag dragit på mig en rejäl förkylning sen i onsdags. Men det är ju tur att den kommer nu och inte när vi spelar Othello i nästa vecka.

//Johan

P.S
Jocke du är fortfarande utmanad!!!
D.S

Estetbloggen del 5

I Höstas så gjorde jag en liten guide till Katrinebergs Folkhögskola som en kul grej bara. Först nu orkade jag redigera den.
Detta fick bli det 5.e videoinlägget i Estetbloggen. Undrar när Jocke ska lägga upp nått ifrån typ Sjöbergska eller nått, vad vet jag. Han har ju bara en bättre kamera, proffsigt redigeringsprogram och mycket mer fritid......

 

Jocke, känn dig utmanad!

Mvh

//Johan


Facebook

TJOOO!
Ett tag sen jag skrev nu. har inte hänt så mycket rent produktionsmessigt dom senaste dagarna. Dock så har både Jocke och jag jobbat hårt som skådespelare i andra projekt. Han i Ronja Rövardotter och jag med Othello.

Ett ställe där det dock har hänt saker är på Facebook där vi nu har 37 medlemmar i Estetnollorna-Gruppen. Det känns helt okej med tanke på hur anspråkslös den trots allt är.

I förra veckan så fick jag ett ex av filmen "What goes around, comes around" som vann pris vid filmdagarna i Laholm. Jag medverkar där som bilmekaniker. Filmen är helt okej och jag är faktist relativt nöjd med min insats. Den film jag hoppas mest på är dock Teater/Film-sammarbetet som var hur kul som helst att spela in. Premiär på Katrinebergs Filmfestival i maj förmodligen. Strax innan jag slutar på skolan.

Arbetet med hemsidan går framåt och jag löser tekniska problem dagligen. Vi får se hur avancerad den blir. Jag vill inte släppa den förens allting är perfekt och det är långt ifrån perfekt än så länge.
Filip Svahn under inspelningen av "Bollen är rund".

Nä om man skulle ta och mata åsnorna...

mvh
//Johan

Hur går det med filmen?!

Hur går det med filmen? är ju en fråga som man skulle kunna fråga sig. Det verkar stå lite stilla nu. Jag har skrivit det nya synopsiset helt färfigt. Jag måste bara skicka över det till Johan så han kan jobba lite med filmens alla alika delar också, fast han måste ju lägga mycket tid på skolan också.  Själv har jag skissat på de 7 första scenerna, men har insett att det måste börja gå undan lite om det ska bli något gjort.

Genom en enkel matematisk uträkning kan jag meddela att på 14 veckor (ungefär) måste vi ha skrivit hela manuset klart. i alla fall de scener som ska spelas in utomhus. Inomhusscenerna kan vi ju spela in vilken årstid som helst egentligen.
  14 veckor är alltså 98 dagar... manuset består av 75 scener... Som ni säkert då märker så måste vi skriva en scen om dagen för att sedan sista månaden innan inspelning börja förbereda allt och alla...
  Det är första gången vi gör något sånt här, så vi får se hur det går. Jag känner ändå att det kommer gå bra =)

Igår var Philip from London och hälsade på hos mig. Vi snackade mycket gamla minnen, och vi snackade även lite nya grejer... Den låten som Johan och jag sjunger i vår senaste bloggvideo bygger på en fras som Johan och Philip kom på när vi hade Bamsekväll/nostalgikväll hemma hos mig. "Jag är kebab. Du är kebab. Han är kebab. Kebab". Den frasen tosatte jag och skrev till två verser. Igår var jag väldigt nervös när jag skulle spela upp den för Philip, eftersom han kanske inte alls skulle gilla den och då skulle ju inte jag ha någon rätt att sno den frasen av honom känns det som. Men när jag spelade upp den så skrattade han gott, och sa sedan eftråt att det var en bra låt. Och jag försökrade honom om att hans namn kommer stå med i eftertexterna som låtskrivare till Kebablåten.

  Idag vaknade jag 06:00 och kunde inte sova mer, så jag gick upp och satte mig med manuset och skrev en scen. Nu sitter jag här och skriver i bloggen. Om ett par timmar ska jag till gymmet. Efter gymmet ska jag göra mig iordning för att dra till Globenteatern och repa "Ronja Rövardotter", det är väldigt roligt. Efter det ska jag vänta på att Jenny slutar skolan, så ska jag skjutsa henne til gymmet, sedan vänta på att hon tränat klart och sedan ser jag fram mot en mysig kväll med henne.  Så ser min dag ut.

Ha det så bra!!
   Jocke

Fredag!


UJUJUJ!
Det känns som att det händer en massa saker mest hela tiden som man kan skriva om. Det gillar jag. Framförallt om man tänker på vad motsatsen skulle vara. Usch!
Tänkte försöka strukturera upp dagens inlägg lite grann.
Dagens ämnen är:

1800-tals dans
Idag dansade vi olika 1800-tals danser som förberedelse för Gösta Berlings saga. Detta tog endast 8 timmar!!! Jag trodde att jag skulle avlida men det gick bra. Vals verkar vara min grej. Pardans överlag är jag dock inte mycket för, vare sig att dansa eller att titta på. Men man kan ju förstå att det var annorlunda förr då din kanske enda chans till kontakt med det motsatta könet var via dansen. Nuförtiden så har ju internet, dildos och tvn tagit över den funktionen.

Blodsbröllop
Igår så var jag på Teater Halland och såg genrepet av "Blodsbröllop". Skum pjäs. Schysst scenografi. Pjäsen kändes som en timme men var tydligen 2 timmar. Vet inte om det är poitivt eller negativt. Matilda ifrån teaterettan var med och var väldigt bra. Niklas påpekade att Evabritt Strandberg som gjorde en av rollerna var hon som gjorde rösten till Ursula i "Den lilla sjöjungfrun". Niklas har även en Jaques Brel-Låt på sin mobil som hon har sjungit in vilket han påpekade för henne efter föreställningen.

Hemsida
Jag har ända sedan jag kom över ett bra program börjat jobba med en hemsida till Estetnollorna. Mycket tid har gått åt på att lägga in information och få allt att se snyggt ut. Jag har dock länge haft ett problem med designen som bara har vägrat lösa sig men idag så upptäckte jag av en ren slump hur man skulle göra och kanoners blev det. Vänta er nu inte bara världens flashigaste hemsida med en drös effekter och pumpande musik. Jag gör den här sidan helt själv och har begränsad kunskap men jag lär mig. Vi får se när sidan gör entré på nätet.

Regiassistent
Jag kommer att vara regiassistent till teaterettornas slutproduktion "WoMan" som har premiär i slutet av Mars på Katrinebergs Folkhögskola. Det är inte så flashigt som det låter men väldigt kul och jag ser starkt fram imot det.

Estetnollorna på Facebook
Alldeles nyss så startade jag upp en Estetnollorna-grupp på Facebook, så ni som har det får gärna gå med där!
Inte så mycket nytt utan mest ännu ett sätt att kunna nå ut.

Nu är jag helt färdig!
Godnatt!

//BlondinJohan

Hellojs!

Mycket har hänt!
I tisdags så spelade vi in öppningscenen och slutscenen till filmen "Shit Happens"(Oklart om filmen kommer heta så). Det var också det sista som spelades in till filmen så efteråt hade vi ett mycket trevligt wrapping party.

Idag så fick vi besök ifrån Kulturtubens och Lorensbergsteaterns Annika Tärnström som höll en dags föredrag om ljusteknik och lite annat. Jag passade naturligtvis på att få ut lite skvaller om Galenskaparna och After Shave. Jag fick även Annikas visitkort ifall jag skulle ha lite ljusfrågar och annat dylikt i framtiden. Kan va bra att ha!

Dom här veckorna går mycket åt att snappa upp information. Jag har frågat framförallt filmarna om väldigt mycket saker inför vår egna film och fått väldigt mycket kunskap. Det som oroar mig mest just nu är ljus och bildfrågan samt omfånget av detta mastodontprojekt vi ska ge oss in på. Jag antar att det bara är att försöka så gott man kan och fortsätta ha storslagna visioner.

Imorgon blir det Teater Halland och Blodsbröllop. Hoppas att den är bra.

//Johan

Jocke bloggar!!!

Igår var jag på mitt första rep till Ronja Rövardotter vilket var väldigt roligt. Verkar vara ett jättekul gäng. Jag känner visserligen redan hälften av alla, men de andra verkar vara minst lika trevliga som alla andra. Min rollkaraktär heter "Labbas" som i filmen från 80-talet (om jag inte missminner mig) är stum. Men jag har faktiskt en replik. Jag ska inte avslöja hur den repliken är, men den består av ett ord. Hehe...
   Jag frågade de andra i ensemblen om jag har fler repliker, och de svarade "Jag tror att du har nån mer"... så det känns ju roligt. Men ändå så gör det mig inte så mycket. Jag vet iaf att jag har en replik med ett ord i vilket medför att jag måste ha mikrofon... Och att få ha sin egen mikrofon känns mycket bra det - hade varit tråkigt om jag inte skulle ha det faktiskt...

Efter repet träffade jag Jenny, som stod i kiosken när jag spelade Rasmus på luffen. Man kan på sätt och vis säga att det var Johan som "förde samman" henne och mig, eftersom att Johan skulle filma föreställningen den dagen. Och eftersom att han var så jäkla sen så var jag tvungen att gå utanför teatern för att kolla om han var på väg, och utanför stod Jenny och rökte - så då började vi snacka... Tack Johan... eller vad man säger. Hehe
   I alla fall. Jenny och jag gick på stan en stund och glodde i affärer.. sedan drog vi hem till mig och såg på film. Nu vet ju egentligen både Johan och jag att Jocke+Tjej+Stephen King-film alltid slutar konstigt.. men så var det inte den här gången. Så Johan, tänk inte ens tanken!!!

Imorgon är det måndag och min dag är full... Först ska jag till gymmet, sedan ska jag åka till linköping för att köpa en present till min mamma (från min pappa), sedan är det Rövardotter-rep, och direkt efter det ska jag till mamma och fira hennes förelsedag...


   Det verkar som att jag har gjort en lyckad juldikt. Min mamma och pappa fick en liten egeninspelad julskiva av mig och mina systrar i julklapp, och på den skivan finns det en dikt som jag och min lillasyrra skrev. En oseriös-komisk-romantisk-sorglig dikt... Den verkar vara mycket uppskattad... så jag funderar på om jag ska lägga upp den på Youtube så allmänheten får tycka till hur mycket de vill...

Nu ska jag käka lite... och snart är det dags att sova...

Ha det så bra!!!
Heeey // Jocke


Videoinlägg del 4

Nu bär det snart iväg på mer inspelning. Planerar även en större uppdatering av bloggens utseénde.

Vi hörs!

//Johan


Film!!!

Hej!
Nu tänkte jag berätta om en massa saker som har hänt sen senast. Den här veckan har varit väldigt mycket filmande. Underbart och kul!
Det började i tisdags med att jag spelade rollen som "Jånni" i filmen "Bollen är rund". Jag var lite missnöjd med vissa saker på onsdagen men regissören Dan var väldigt nöjd så vi får vell se hur det blir. Vi blev i alla fall klara på onsdagen.

På torsdagen så blev jag spontant uppringd av Dan som frågade om jag var tillgänglig till deras 24-timmars-marathon-festival-film. Det var en tävling där varje lag fick 3 olika förutsättningar och teman. Sedan skulle dom skriva manus, fixa skådisar, filma och klippa samt leverera filmen inom 24 timmar. Jag fick göra en rolig roll som skitig bilmekaniker. Jag har inte sett filmen än men den vann tydligen pris i kategorin "bästa samverkan mellan manus och skådespeleri" eller nått sånt. Kul!

Igår så repade jag lite kort inför en scen i teater och filmtvåornas sammarbete för att sedan bege mig in till Falkenberg för att köpa hårfärgningsmedel och övrig förtärning. Sen vart det lite fest och ingen sömn.
Idag så var det då äntligen dags för mig att gå in i filmproduktionen. Jag var inne i Falkenberg runt halv 9 på morgonen för att spela in min enda scen för dagen. Sedan så hängde jag kvar med filmarna under resten av dagen eftersom att jag är väldigt intresserad av film och gärna hänger med trevligt folk istället för att ligga hemma och ha tråkigt. Det var väldigt lärorikt och jag ska försöka ta med mig så mycket som möjligt till Estetnollornas filmprojekt i sommar.
När vi skulle filma sista scenen så fick regissören Ninja en idé och slängde in mig i scenen. Vilken tur att jag hade hängt kvar hela dagen så att jag var där lixom! Riktigt roligt.

Nu ska jag filma 3 dagar i rad på den här filmen och sen blir det tebax till shakespeare igen.
Jag har haft en väldigt rolig dag och en väldigt rolig och lärorik vecka. Jag tänkte försöka klippa ihop en liten film som visar allt men det beror lite på hur datorn funkar men vi får se.
Här är lite bilder ifrån veckan iaf:

Regissör Dan inför avfärd till Falkenberg, torsdag

Inspelning på cafe, torsdag

Jag som girig bilmekaniker

Inspelning i verkstad med min begåvade motspelerska Emely

Malin sminkad som utteliggare, fredag

Inspelning med Gliderfoto på ett torg i Falkenberg. Producent Ramel, Foto Ian, Ljud Filiph

Ljud Bob, Allt-i-allo Pippi, ljud Philiph, Klapp Matilda, Producent Ramel

Regi Ninja, Skådespelare Micke, Ljud Bob, Torg Falkenberg

 

Thats all for now!

Mvh

//Johan


ProduktionerIår så firar Estetnollorna som bekant 5års-jubileum. Vad har vi då hunnit med under dessa 5 år undrar ni. Jo det här:

PRODUKTIONER:

2004
Hippie X-mas - Eller subban med krubban(Julpjäs, Manusmedverkan, Skådespeleri)

2005
From Hell(Kortfilmssamling)
Serg - En skogsmusikal(Kortfilm)
Afterskijs - Jag Är En Haj(Technogrupp, Ep)

2006
Den svartvita triologin(Kortfilmstriologi)
Zebraz - Hjärta, Smärta och Travsport(Danceband, Cd)
Puffgalan(Teaterföreställning, manusmedverkan, skådespeleri)

2007
From Heaven(Kortfilmssamling)
Greven som grävde en grop(Satirmusikal)
Du är en regnbåge...Men jag är färgblind(Spoken word-föreställning)
Afterskijs - Svara nu!(Mobilsingal, singel)

2008
Red Love And The Wolf(Kortfilm)
Inbrott på andra våningen(Kortfilm)
Du är en regnbåge...Men jag är färgblind *DELUXE*(Spoken word-föreställning)

2009
Kompisar Och Björn(Kortfilm)
Estetbloggen(Blogg)

PÅ GÅNG:
Långfilm!!!
5-årjubileum!!!©Estetnollorna 2009
------------------------------------------------

Så nu är jag precis färdig med filmen och ska på wrapping-party!
Tjoohooo!

//Johan

Grattis!Idag så fyller vår gamle vapendragare Philip Lifwergren 21 år!
Philip brukar räknas som den inofficiella 3.e medlemmen(Ungefär som den 5.e beatlen). Numera är han bosatt i London och gör andra grejer.

GRATTIS PHILLE!!!


I övrigt så har jag idag gjort mina första tagningar i filmen "Bollen är rund". Det var chill. Jag hade typ inga repliker första dagen utan fick mest skrika och äta chips. Soft! Imorrn har jag dock en liten harrang med repliker som jag hoppas att jag kan tills dess. Kanske tar några bilder också, vi får se.

Klart Slut!

//Johan

Ronja Rövardotter

I sommar i Gamla Linköping ska Jippi kulturproduktiner (www.jippikultur.se) sätta upp Astrid Lindgrens "Ronja Rövardotter"
 Idag 1mars var det första mötet med ensemblen... Var var jag?  Jo, jag var hemma. Jag var totalt j*kla säker på att första mötet var 1april, så jag dubbelcheckade inte ens kallelsen...
   Jag hatar att göra bort mig, men gjort är ju gjort... Det enda positiva med det här är väl att jag aldrig mer kommer göra om samma misstag...

Igår var jag ute i Linköping med Jenny, Jenny, Jocke och Micke - det var väldigt kul. Dock 400kr fattigare, men men...Hehe.  Jag hade nog räknat med att träffa fler personer jag kände, men den enda jag träffade förutom mitt sällskap var mitt ex kusin... så ja - bättre lycka nästa gång...

Hur som helst, helgen har varit bra - fast jag gjorde bort mig... men men, That's life

Ha det gött!!
JOCKE

9 Roller!

Medans Jocke tydligen bara går på gymmet och skriver om dagarna så tänkte jag berätta om min något hetsiga men roliga vardag. Imorgon börjar en hetsig vecka då jag ska spela in inte mindre än 2 filmer och dessutom ha vanliga lektioner och repa på ett shakespeare-projekt. Jag har 2 ganska stora roller i dom båda filmerna och karaktärerna är helt olika. Sen spelar jag Jago i Othello och ska hoppa in kort som Polonius i Hamlet. I Shakespeare projektet så ska jag även sjunga en duett med Lina(Blondinlina). Detta ska jag göra i karaktär. Sen har jag ju manuset till slutproduktionen "Gösta Berlings saga" där jag ska göra 3 roller. Summa summarum så har jag alltså 9 roller att jobba med. Härligt!

I sommar blir det en roll till....

Nu ska jag snart på möte inför den ena filmen som börjar spelas in imorrn. När jag e klar på onsdag kväll så ryker mustashen och jag blir en helt annan karaktär tills på torsdag morgon. Wohoo!

Förövrigt så har jag nu fått min Fanny & Alexander 5-disc-box-USA-import för 550 spänn. Underbart!

Igår så såg jag även den bästa svenska filmen sen Fanny & Alexander. "Låt den rätte komma in" som är den första svenska kanonfilmen sedan "Fyra nyanser av brunt" som förövrigt är gjord av samma kille. Rekomenderas starkt.

Puss och kram
//Johan


RSS 2.0