Sommar!!!

NU äre tamefan sommar!!!
Oh shit va mycket grejer som ska hända!

Igår så var det det tårflodsfestival på Katrinebergs Folkhögskola. Extremt jobbigt att ta farväl av en massa folk som man har bott med i 1-2 år. Också väldigt frustrerande att komma hem till Borensberg där det inte finns en käft att prata med när man är van vid att hänga med folk när man vill. Jaja! Mycket har hänt sedan senaste inlägget och det ska jag försöka sumera här:

Filmfestival
Katrinebergs filmfestival hölls i tisdags med pompa och ståt. Det var nice! Kul att se hur alla utvecklats. Blev väldigt sugen på att filma vilket är bra eftersom att det är ungefär vad jag kommer spendera större delen av sommaren och hösten åt. Shit Happens blev kalasbra! Alla filmer tog imot väl. Filmtvåorna gjorde en schysst video om saker man ska tänka på vid en filminspelning. Kan nog komma väl till pass.
Ronja Rövardotter
Jocke ringde mig med två samtal under veckan. I det första så fick jag reda på att jag ska vara stand in för en av Rövarna under en föreställning. Kanonkul! Jag och Jocke kommer stå på scen tillsammans för första gången på 2 år och jag kommer spela på sjöbergska igen vilket jag minns som väldigt roligt. 26.e juli är det.
Det andra samtalet handlade om att Rövarna ska göra nått slags "gig" i Bergs slussar och att dom behövde en rövare till och tänkte på mig. Så imorrn ska jag iväg och ta på mig kläder, smink etc och sen vara rövare utan att ens ha sett pjäsen. Jag tyckte det lät så galet spontant och kul så jag tackae ja direkt. Så om man vill se mig o Jocke agera rövare så får man bege sig till Bergs slussar imorrn. Har ingen aning om när eller var dock så det e bara å chansa.

Hemsidan
Alldeles nyss så registrerade jag domänen Estetnollorna.Se så inom en inte alltför lång period så ska hemsidan finnas uppe. Ska också fixa bloggen nån gång i framtiden när jag har tid ork och insperation till det. Eftersom att det tydligen är en hel del folk som följer den så är det väl inte mer än rätt att man ska få något fint att titta på.

5-års Jubileum
Det ser ut att blir ett skapligt 5-års jubileum! Som ni vet så har vi fullt upp med allehanda projekt men det vore kul om man kunde hitta på något lite extra. Jag och Jocke ska börja planera lite...

//Johan

Ronja Rövardotter PremiärIgår hade Ronja Rövardotter premiär på Sjöbergska friluftsteater. Jag har inte hunnit prata med Jocke om hur det gick men här är iaf ett webb-tv reportage ifrån föreställningen.

Hittade även lite artiklar:
Reportage i Motala & Vadstena Tidning
Liten Recension av Anna Drott
Intervjue med en av Grådvärgarna
Liten artikel i corren

Här är även en recension av föreställngen. Även den gjord av corren.

När jag inte sysslar med att promota föreställningar som jag själv inte är med i så går jag runt och njuter av det vackra Hallänska landskapet i vessigebro.
Sista tiden på skolan blir bara märkligare och märkligare. I helgen så har vi haft för oss lite allt möjligt. Det roligaste är kanske byggandet av en stor katapult som enligt rapport skjuter iväg föremål c.a 93 meter. Kreativa människor med för mycket fritid helt enkelt.

Vi hörs!
//Johan


Slut På Gösta Berling

Tjao!
Ja allting har ju ett slut och igår så var det dags för Gösta Berlings Saga att tacka för sig. Den sista föreställningen kan mycket väl ha varit den bästa och den blev dessutom filmad av fantastiskt hängivna filmelever som trots avsaknad av tid tog ledigt ifrån allt jobb med sina slutproduktinoer och jobbade i skift med att filma alla 3 akterna. Vet inte hur kvalitén blir men nu finns den iaf någorlunda dokumenterad.

Efter sista föreställningen så var det dags att städa och rensa ut. Hela teaterhuset fixades och ganska snabbt så var alla spår ifrån föreställningen väck. Kändes skumt. Det var förmodligen sista gången som jag spelade teater på Katrineberg. Märkligt.

En ännu märkligare sak är att plötsligt vara helt ledig i 4 dagar efter att ha jobbat 12-13 timmar varje dag, 3 veckor i streck. Våra ettor får dock ingen vila då sökningarna till tvåan är imorgon. Jaja så kan det gå.

På tisdag är det filmfestival här på skolan. Jag medverkar i 4 filmer. Ska bli spännande att se om dom är bra och ifall dom hinner bli klara framförallt.

Imorgon så har Jocke premiär på "Ronja Rövardotter i Gamla Linköping. Hoppas att han bryter några ben.
Nu ska jag börja jobba lite på filmen. 


//Cheers!

Johan

ANDRA TAKTER på G

Tiden går snabbt när man har roligt. Snart är det sommar, vilket betyder att det är dags att starta inspelningen av "Andra takter"... Johan och jag tycker att det ska bli väldigt roligt.

I veckan som har varit har jag sysslar mycket med rollsättning och manusskrivning. Det ser mycket bra ut på dom punkterna kan jag meddela....
   Däremot har vi en roll som är väldigt viktig i filmen. Det är en ledande karaktär.
Vi vet inte vem som kan spela den rollen... Därför efterlyser vi nu den personen här.

Den vi söker är:
Ålder - 22-25
Kön - Tjej
Bor - Så inspelning i Linköping inte är några problem

Observera att filmen är på en budget av NOLL kronor, så den som söker bör veta att det inte kommer vara någon lön. Vi hoppas bara på att få ha en kul stund tillsammans och föreviga denna lilla historia på film...

jockegustavsson@live.se är min mailadress. Känner du dig intresserad av denna superviktiga roll så maila gärna en trevligt mail till mig. Bifoga en bild där man kan se ditt ansikte och gärna hela kroppen...
  Kontaktuppgifter som t.ex mobilnummer är jättebra för mig att ha för snabb och säker kontakt.

Önskar alla en jättebra stund, tills vi hörs eller ses igen!
MVH // JOCKE

PREMIÄR!!!


Tjo!
Tar en paus i busskörandet.
Det var en fantastiskt lyckad premiär igår. Det kändes inte så halvägs men så var det. Det var dessutom en riktigt lyckad premiärfest må jag säga. Ett stort tack till alla ettor som slitit som djur under den här produktionen(Det har visserligen tvåorna och övriga också gjort men jag tackade nog alla dom för det flera gånger om igår).

Idag är det dags för den andra, svåra bakfylleföreställningen. Den brukar bli sämre men ibland så blir det tvärtom också att man är mer fokuserad på nått konstigt vis så att allting bara faller på plats. Det hände under ettornas produktion tex.

Halland Nyheter skrev en liten artikel om vår föreställning som publicerades igår. "Hmm hur fyller vi ett mittuppslag med så lite text som möjligt....Jo vi trycker upp en megastor bild som tar 80% av utrymmet" hehe.

http://hn.se/kulturnoje/scen/1.465879


En annan kul sak är att vi verkar få en väldigt fin ensemble till vår film. Kommer bli kalas, Men mer om det sen!

Nu ska jag tillbaka till hinken och spy

Goddag!
//Johan

3 dagar till Premiär!//Johan

Rep Rep Rep...

UJUJUJ!
Va man sliter och kämpar på. Det är roligt men jobbigt!
Idag så har vi repat ett par scener men den mesta tiden har gått åt att repa bubbningar. För er som inte vet vad det är så är det när man flyttar saker som rekvisista och scenografi av och på scenen eller från ett ställe till det andra osv. I vissa scener e det många saker som ska flyttas. Sen finns det ju dom som har klädbyten. Som jag. Detta skall alltså repas in samtidigt som bubbningarna. Sen kör man hela scenövergångarna med alla danser kläder och saker förhoppningsvis på plats. Just nu så går det precis men Elisabet har sagt att på premiären så kommer vi vara så pass trimmade att vi kommer hinna dricka kaffe och ta en ciggarett och ändå hinna. Fantastiskt! Och jag som varken röker eller dricker kaffe!

En av mina tre roller i den här föreställningen heter Baron Adrian och är en Husar. I manus står det att han uppträder i full Husarmundering. Alltså hatt, häst, sabel och hela baletten. Nu har vi fått stryka hästen av konstnärliga och praktiska skäl men allt annat ska vara med. Idag så testade jag min Hatt och min sabel. Det såg ut ungefär såhär:Fullt ös Hedenös imorrn e det dags för nya upptåg!

Hej Hå!
//Johan

RSS 2.0