Back in black!

Tjotorp!

Vi har nu varit hemma i 2 dagar sedan stockholmsresan som vi kommer att berätta lite mer om sen. Vi gjorde nämligen ett blogginlägg på plats på Gärdet i stockholm som kommer att komma upp här senare tillsammans med lite bilder såfort Jocke behagar ladda upp dom.

Stockholm var intressant ur många aspekter men jag kunde inte låta bli att känna att staden hade en viss deprimerande känsla över sig. Kanske var det den tilltagande hösten, kanske något annat som bara låg i luften.
Men som sagt mer om resan i ett senare inlägg. Filmen som vi tävlade med kommer också att laddas upp förr eller senare.

Dom senaste dagarna så har egentligen hela vår planering ifrån årsmötet kastats om så nu vet vi inte riktigt var vi står men förhoppningsvis så kommer det att ordna upp sig framöver.

Idag så fick jag så äntligen efter 4 månaders väntan en egen dator med fungerande internetuppkoppling. Å gud så skönt det är att bara kunna sitta såhär på kontoret/mitt rum och göra sånt som jag har velat göra i månader.
Jag upptäckte även en intressant sak angående det här med filmtävlingar. Efter upplevelsen i stockholm så kunde man ju tro att vi skulle vara någon slags paus men nejnej! I början av Oktober så går filmfestivalen Flimmer igång i Norrköping och i den så förekommer tävlingen Guldsvanen där vi deltar med vår film Inbrott på andra våningen. Jag kollade nyss igenom sidan och märkte att jag fanns med på bild tillsammans med några andra bidrag. Bland annat så ska vi tävla mot Östergötlands stolthet Crazy Pictures vilket ju känns....bra. Förhoppningsvis så slipper vi iaf hack i filmen den här gången.

Rastlös som jag är så kan jag inte låta bli att skriva. Speciellt i sånna här perioder när det inte finns så mycket annat att göra. Därför måste man skriva saker som man kan göra i framtiden helt enkelt.
Jocke håller på och planerar ett jätteprojekt som han får berätta mer om själv sen.

Nu ska jag fundera lite över framtiden

Vi hörs!

//Johan

Klargörelse

Goddag!

Jag har precis suttit i telefon med Jocke och diskuterat olika saker. Det känns som att vi har 5 miljoner grejer pågång som för tillfället står still...även fast dom inte gör det. Vi har ganska nyligen tagit en massa nya beslut som gör att vi får planera om den närmaste framtiden en del. Vet inte om det är läge att tala om allting på en gång här så jag tror jag håller lite på det men ni som hänger här på bloggen kommer att få veta förr eller senare.

Imorgon så är det då äntligen dags för Stockholm. Det ska bli spännade. Förhoppningsvis så tappar vi inte bort oss i den stora staden.

Här är en kortfilm som min vän Malin Alfredsson medverkar i:


Nu ska jag hem och fundera lite samt få lite sömn innan Jocke hämtar mig klockan 05.20 imorgon.

Take Care

//Johan


Galenskaper!

Goddag!

Igår så blev det en del galenskaper. Först så fick Jocke en roll i Jippis uppsättning av Claes Erikssons Stinsen Brinner(Jag är inte alls avundsjuk.....). Senare på kvällen var det dags för mig och Jocke att se Claes Eriksson i egen hög person på Folkets hus i Motala. C Eriksson Solo i något omarbetad variant för Riksteatern var en väldigt trevlig föreställning. Precis vad man önskat sig. En orgie i ordfyndigheter där Claes har fått helt fria händer. Det var inte några direkta gappflabb i publiken utan snarare en massa småfniss som höll på hela tiden. Inga mastodontnummer utan väldigt avskalat och trevligt. Och framförallt roligt! Till och med när han börjar berätta en massa roliga historier som man hört en miljon gånger innan så blir det roligt. Då har man nått speciellt.Efter föreställningen så fick vi träffa Claes och prata lite. Det visade sig att han hade hittat en Glaenskaparna-affisch i logen ifrån 1980. Han hade dock inget minne av att han varit där då. Han mindes därimot en föreställning i Boxholm runt samma tid där det hade varit hela 7 åskådare. Sånt är kul!

Nu blir det stockholm som gäller! Fast innan dess blir det lite stand up. Lkpg HaHa!  Cafe M

Hej svejs!

//Johan


N00marathon

Tjolahockey!

Som ni som hängt med lite redan vet så ska vi alltså efter världens flyt åka till stockholm på lördag och tävla i riksfinalen av N00marathon. Det visar sig att vi där kommer att stöta på en del vänner till mig ifrån Katrineberg. Det känns ju lagom kul att tävla emot folk som har en schysst tvåårig filmutbildning i ryggen kan man ju tycka men det känns mest kul faktist. Vi är överväldigade över att vi får åka till stockholm och se alla filmer. Att vi sen är med och tävlar e mest en bonus.

För er som inte kan ta er till stockholm så hittade jag några bidrag på touben så ni iallafall får ett humm om vad det rör sig om.

Mina vänner i Fish & Elephant Productions:
Några som kallar sig Forks In Toasters:
Ja som ni märker så finns det väldigt många begåvade filmare där ute och här kommer vi på ett bananskal redo att göra storstan!
Förhoppningsvis så hinner vi uträtta en del annat i sthlm nu när vi ändå e där.

När kommer då filmen på youtube?, frågar ni. Ja det vet jag faktist inte. Hade jag haft internet så hade jag lagt upp den själv men jag tippar på att den kommer upp någon gång efter tävlingen i helgen.

Rock On!

//Johan

Booring!

Falej!

Nu börjar jag bli lite trött på Borensberg faktist!
Ibland så kan det var nice att ta det lugnt och vara hemma ett tag. Skriva, chille och se på film. Men inte alltför länge. Nu har verkar d iaf som att jag äntligen har fått en ny dator. Förhoppningsvis så öppnar detta stora möjligheter. Tex sådana grundläggande egenskaper som att kunna gå ut på internet när jag vill eller föra över pengar till mitt bankkonto etc etc etc.

Idag blir det Trainspotting och glass samt väntan på att datorn kommer igång.
Saknar skolan och alla mina vänner därifrån väldigt mycket ibland. Det är ungefär som att man har gjort slut med någon fast man egentligen inte ville det.

Jag tror att nästa vecka blir betydligt bättre!

Tjo flöjt!

//Johan


Boomerang!!!

Zola!

Filmningen den här veckan har skjutits upp då Jocke har väldigt mycket att göra med sina storsatsande Mini/mellan Jippisar samt andra grejor. Detta har givit mig gott om tid till att skriva, se på film samt vända upp och ner på allt vad dygnsrytm heter. Idag så tänkte jag tvinga mig själv att vara vaken till sent på kvällen så att jag vänder dygnet rätt igen.

Nyss så beställde jag biljetter till C Eriksson Solo på Folkets hus i Motala. Jag och Jocke ska gotta oss framför en av våra stora förebilder under drygt två timmar. Vad kan vara bättre för insperationen?

Att Jocke valde just den här veckan för att bli väldigt upptagen har dock visat sig vara ett väldigt klokt beslut med tanke på att min skrivarinsperation har slagit i taket hela två gånger. Jag har fått så kallat Flow och skrivit kopiöst mycket under 2 nätter. Oftast är jag glad om jag får uppleva 2 sådana nätter i halvåret men nu så uppstod dom alltså under samma vecka vilket visar att tristess är väldigt bra för insperationen och fantasin.

I det förra inlägget så skrev jag ju att jag lyckats få ihop ett synopsis till hela första akten i föreställningen jag skriver på. Dagen efter jag skrev det så kom insperationen till mig igen fast dubbelt så kraftigt. Jag lyckades hitta på och skriva ihop ett synopsis till hela andra akten. Jag lyckades lösa alla trådar och måla mig ut ur det lilla hörn som jag befunnit mig i det senaste halvåret. Då ska man alltså tänka på att första akten tog allt som allt beroende på hur man räknar mellan 1-3 år att komma på. Att jag då får ihop andra akten på 2 dagar känns därför lite tomultartat. Därför har jag tänkt att jag ska låta det ligga i några dagar för att sedan noggrant detaljgranska vad jag har skrivit och se om det är så bra som det kändes.

Nog om det nu!


Vår gamla kompanjon, klasskamrat och vän Philip Lifwergren ska ha inflyttningsfest på lördagen den 26.e
Jag var dessvärre tvungen att tacka nej till inbjudan då jag fått ett intressant angagemang i sthlm just den dagen......

Sorry Phil, vi kommer och traschar din nya lägenhet en annan gång!//Johan

Glädje och sorg

Hej!
Som ni märker so skrivs det alldeles för lite här. Detta beror på flera olika saker men mest på att jag inte har något internet och sällan kommer till att göra spontana fina inlägg och updates utan det får bli en massa vid specifika tillfällen istället. Som det här! Problemet skall åtgårdas inom en snar framtid hoppas jag. Den senaste tiden har en hel del hänt.

Stand up-kväll på Cafe M
Ja säsongen öppnades för stand up-klubben Lkpg Haha! Ben Kersley som driver stället bad mig att stå vid dörren och sköta kassan. Det blev en riktigt trevlig kväll med många bra komiker och stämmningen var mycket trevlig. Vi får se ifall jag får tummen ur och gör ett litet framträdande där så småningom.

Estetnollornas Årsmöte
I lördags så hade vi vårt första års och produktionsmöte i studiefrämjandets lokaler. Det hela var väldigt avslappnat och anspråkslöst. Vi kom fram till en hel del beslut och redde upp en massa saker som behövde redas upp och planerade för framtiden. Det mest betydande beslutet på kort sikt var att vi ska lägga nästan allt fokus på långfilmen och att alla andra större projekt får vänta. Vi kom fram till en hel del saker som att vi ska uppdatera bloggen betydligt oftare(hehe). Det mesta är dock på för tidigt staium för att avslöja här men jagk an säga såhär att en hel del saker kommer att hända och framtiden ser spännande och ljus ut!

N00marathon - Förlust...fast ändå inte
I söndags så befann vi oss på Elsas hus i Linköping för att titta igenom bidragen till tävliingen och få en vinnare utsedd. Tråkigt nog så hakkade dvd-spelaren konstant och det tog tid innan filmerna gick igång. Där så vår film "För en del går det fel" visades så försvann flera repliker och 2 halva scener!!! Katastrof! Förhoppningsvis så hade juryn sett dom riktiga filmerna innan. Vi vann inte tävlingen utan B-lagan vann med sin film Fänglande. Värt att påpeka förutom bildstörningen kan ju vara att dom hade ett film-team på 10 pers medans vi var 4 som gjorde allting. Nu vill jag absolut inte låta bitter för det är jag inte. Tvärtom! Det var en trevlig liten tillställning och all heder till KGs lag som om man ser objektivt på det hela hade en betydligt bättre strukturerad story.

Nu slutade dock inte tävlingen här för våran del som man skulle kunna tro....
För idag så fick Jocke ett meijl om att två bidrag skulle skickas till finalen i sthlm och därför så ska vi nu med minsta möjliga marginal åka till sthlm och tävla med vår film!!!
Det känns helt okej. Den 26.e september drar vi!

Pjäs
En av sakerna vi tog upp på årsmötet var möjligheterna till att sätta upp en teaterföreställning i framtiden. Mjöigheterna finns och det känns bra. Jag skriver sedan en tid tillbaka på ett antal föreställningar och igår så tänkte jag för 36.e gången lägga ihop alla ideér och scener och se vad jag har. Skillnaden var att jag den här gången faktist gjorde det. och hör och häpna en hel del skaer föll på plats. Nu har jag ett utkast på en första akt vilket känns kalasbra. Jag satt uppe och skrev i 5 timmar i streck igår vilket också känns bra. Mycket jobb återstår naturligtvis men det är kul när det lossnar.
__________________________________________

In other news
Vår vän och fd klasskompis Kevin Kelly sökte iår till idol för 2.a eller 3.e gången. Såhär såg det ut:


Kevin påpekar att han själv inte är nöjd men vafan!
Jag tycker han sjunger grymt bra!
Förövrigt så tycker jag att IDOL suger!!!

Nu blir det lite chill!
Ha det gött!

//Johan

Nya tag!

Halloj!
Efter lite välbehövligt ledighet så är det nu dags att sätta igång med arbetet igen. Helgen ser mycket intressant ut.
Imorgon så ska vi ha ett Estetmöte där Estetnollornas framtid skall behandlas. Sen ska vi redigera vidare på Ronja och Spanska Flugan litegrann.

På söndag så blir det dags att se hur det gick i filmtävlingen som vi var med i.
Spännande!

Här är en trailer för föreställningen Mera Tage som precis har spelats färdigt på Ragnar Dahlbergs Café. Jag vet inte varför det är så mycket bildstörningar men men så äre!Ha det gräjt!

//Johan


På bättringsvägen

Hejhalloj!
Tävlingen i lördags slutade lite trist för egen del då jag fick åka hem med hög feber. Lyckligtvis så lyckades dom 3 övriga i laget att lösa alla problem som uppstod. Jag har själv inte sett filmen men hoppas kunna göra det i veckan.

I övrigt så ser det ut att bli en ganska lugn vecka. Vi måste vila upp oss för att sedan kunna ta tag i arbetet igen.
Vi ska dessutom ha ett litet möte där beslut om framtiden skall tas. Hoppas att det går bra!

Tack alla som troget följer bloggen och om ni undrar över dom dör sakerna på youtube som skulle komma upp har tagit vägen så säger jag bara att dom kommer inom kort. Håll ut!

//Johan 

Nu e det klippt!

Vera!

Det förra inlägget blev tydligen inte publicerat förens nu. Jaja dessa datamaskiner.
Igår så hade vi redigerat i över en vecka i streck. Utslitna som vi var så tog vi oss 2 dagar ledigt inför helgens aktiviteter. Själv har jag fått en lätt släng av feber men hoppas att den hinner lägga sig innan helgen. Blä för feber!

Nu orkar jag inte skriva så mycket mer men håll utkick på touben. Snart så kommer där att komma updates!

Sålång!

//Johan

En veckas redigering

Bongo!

Nu sitter vi här som vanligt och lägger in film och redigerar. Ronja Rövardotter-föreställningen är färdig. Nu är det bara extramatrialet som ska fixas. Idag så har vi dessutom börjat lägga in Spanska Flugan. Så nu sitter vi och tittar på kameravinkel 4 av 5. Det tar en hiskelig tid men så är det. Jocke ska snart iväg på möte med NBV för att förhoppningsvis dra igång en filmkurs för barn. 
Idag så har vi även anmält oss till en filmmarathon som kommer gå av stapeln under nästa helg.
Vårt lag består av: Johan Salberg(Mig), Jocke Gustavsson, Bawan Ahmad och Anton Clements-Stål.
Det kommer bli fett!
Förhoppningsvis så blir det en massa releasefester i framtiden. Ser fram emot det!
Tjooooo heeej!

//Johan

RSS 2.0