GRATTIS!

Idag säger vi GRATTIS med ett jättejubel till Joakim som fyller år idag! Det är ju helt helläriös! Vi hoppas att dagen blir en vacker sådan med mycket konfetti, tårta och överraskningar!


Rep Rep RepTjo!
Igår så var det nytt rep och pródutionsmöte. Det e mycket att stå i.
Senare på kvällen så försökte jag sätta ihop allting till en föreställning. Det visade sig vara ett jäkla pussel. EN del ska strykas o annat läggas till. Så kan det gå!

Ikväll blir det Bio. Rock On!

VÄSKAN KLAR! - En kolossalt rolig föreställningI århundraden så har påsken förknippats med Fet mat och döden.
Nu ska det bli ändring på det!

Linköpings nyaste, galnaste och förmodligen enda humorgrupp bjuder in till en helgalen och nyskapande humorföreställning där allting kan hända!

Föreställningen är skriven av gruppen med bidrag av bla Peter Dalle & Claes Eriksson.

All intäkter går oavkortat till Barncancerfonden!
Så se till att besöka Sagateatern i Påsk!!!

Föreställningsdatum:
Långfredagen 2 April - PREMIÄR!!!
Påskafton 3 April
Påskdagen 4 April

Fredag 9 April
Lördag 10 April

Ordinarie Pris: 150kr
Student/Pensionär: 100kr

________________________________________

Japps!
Detta är årets stora projekt. Se till att komma å stötta oss i detta vår första stora egenproducerade föreställning.
Och tänk på att pengarna går till Barncancerfonden.

Full fart!

Fotografering och filmning

Buddha!
Igår så träffades det "nya gänget" och tog bilder till en affisch och promotion. Jag o Jocke satt sedan och pysslade med dessa bilder. Vi skulle egentligen ha lagt upp bilderna nu men eftersom att vi råkade felstava ordet "kolossalt" så väntar vi tills på söndag.

Efter fotograferingen så tog vi lite "Spexbilder". Jag är som David Lynch. Får jag en bra idé men vet inte hur jag ska använda den så ser jag till att det blir gjort i alla fall.


Foto: Joakim Gustavsson

Det blev även en filmning av "Stinsen Brinner". Ingen ambitiös filmning utan en vanlig "Tråkig" dokumentation med två kameror och dåliga lokal och ljudförhållanden. Mer ambitös filmning kommer om/när vi får ordning på multicam-redigeringen på kontoret.

Nu ska jag skriva vidare
Rep och väntan

Tjola!
Igår så hade vi vårat andra rep av vårens stora projekt med premiär i april.
Vi övade på lite sånger. Ganska svåra sådana måste jag säga! Jag envisades med att byta ut ordet "Licky Lollipop" till "Micke Lienegaard". Detta var kul i hela 5 minuter, sen blev det lite småtjatigt.
Det är väldigt roligt att repa med alla och det är en väldigt bra grupp.
I Helgen kommer alla frågetecken att suddas ut. Hold on tills dess!Johan "Lenin" Salberg, Augusti 2008

Repetition

Zola!
Idag så har vi haft vår första repetition av vårens stora projekt. Vi har dessutom satt datum och bestämt lite grejer.
Repet gick väldigt bra. Det är en bra grupp som vi har lyckats dra ihop. Vi är fortfarande lite hemlighetsfulla men idag så kom beskedet som vi behövde för att våga gå ut med vad det egentligen är som vi håller på med. Detta kommer förmodligen att avslöjas i mitten på nästa vecka så håll ut!

Här är lite obskyra ledtrådar för er som inte orkar vänta:


Så det var tillräckligt med info!
Nu vill jag bli av med min visdomstand som krånglar.Det händer grejer!

Weeei Heeei!
Det skrivs inte så mycket just nu. Det beror på att det händer en massa grejer. Exakt vad vill jag inte riktigt yppa än innan allting e helt klart men vi har stora grejer pågång.

Som det ser ut nu så kommer 2010 att bestå av 3 stora projekt i 3 helt olika medium.
Detta känns jättespännande och väldigt inspererande. Viktigt möte på måndag. Hoppas allt går bra!
2009 Årsbästalista

Det här gjorde jag även förra året fast på min egna blogg. Eftersom att den numera är närmast död & begraven så kommer den här istället. Detta är mina högst personliga åsikter som ni bör beakta, respektera och vörda djupt!

Årets låt: (Ingenting) - Dina händer är fulla av blommor
Årets film: Inglourious Basterds
Årets TV-serie: Lost/Twin Peaks/Riket
Årets TV-program: Stjärnorna på slottet
Årets pryl: HDV-Kamera
Årets hobby: Ljudböcker
Årets Bokupplevelse: "Fight Club" av Chuck Palahniuk
Årets mest druckna vin: Black Tower
Årets besvikelse: Att den kommersiella radiostrejken inte varade för evigt
Årets "jag kommer snart att göra en Kurt Cobain": Michael Jackson
Årets farsa: Alfons Pappa
Årets skiva: "Röd" - Kent
Årets "Jag har ändrat uppfattning om den här snubben": Noone
Årets färdmedel: Swebus
Årets Wannabe: En kille på stand up-klubben
Årets konsert: Alla visaftnar på Skolan
Årets teaterupplevelse: Drömmen om Herrön
Årets anti-klimax: Hemresan från min gamla skola
Årets karriärssteg: Hemligt
Gott nytt år!

Möte

Heejjj!
Jag har nyss varit på Möte för ett lite småhemligt projekt som förhoppningsvis kommer att bli ett av 2010 års 3 stora projekt. En gammal dröm jag har haft länge ser ut att kunna gå i uppfyllelse. Det ska bli kul. Det är många spännande saker på gång men det är på tok för tidigt för att berätta mer om.  Det kommer i sinom tid.


Haha!Det här är bland det roligaste jag sett på länge!!!

GOTT NYTT ÅR!!!ESTETNOLLORNAS   2009!
- En slags årsredovisning

Hej och hoppas att ni har haft en god jul och ett trevligt nyårsfirande.
År 2009 har nog varit det mest produktiva året för oss. Det kändes lite som att börja om på nytt igen med
omorganisation och nytt fokus.

Här är några av dom sakerna som vi hann med under 2009:

Startat Hemsida och Blogg
Det allra första vi gjorde under året var att dra igång den här bloggen som du nu besöker. Imorgon så fyller den ett år! Allt eftersom att tiden har gått så har det mer eller mindre fallit på min lott att uppdatera bloggen. Lite synd kan man tycka men det viktigaste är ju att nyheterna presenteras och inte vem som skriver dom.
Hemsidan kom igång. En ganska enkel design med mer fokus på innehåll än yta. Troligen så ska den designas om litegrann när tid och intresse finns. Det är hursomhelst kul att ni besöker den!

Andra Takter
Vi började jobba med våran Långfilm Andra Takter. Vi fick ekonomiskt stöd ifrån Film i öst, spelade in låtar, hittade en kompositör, testfilmade några scener under sommaren innan vi bestämde oss för att ändra produktionsupplägget. Filmen kommer bli 2010 års stora projekt och vi söker skådespelare redan nu. Så hör av er om ni är intresserade!

Gösta Berlings Saga & Ronja Rövardotter 
Som avslutning på mina två år i Halland så spelade jag tre olika roller i 3-timmarseposet Gösta berlings Saga.
Med facit i hand så var det den svåraste, jobbigaste och roligaste produktion som jag någonsin medverkat i. Jag fick sjunga, dansa samt byta karaktär på 30 sekunder. En helt fantastisk ensemble som verkligen satte en helt ny standard för ordet slutproduktion. Det ska bli spännande att se vad dom sätter upp iår.

Jocke spelade i sin tur Ronja Rövardotter under hela sommaren med en paus i juli för att spela Den Girige.
Han gjorde rollen som Labbas och var dessutom rekvisitör för hela föreställningen. jag fick själv hoppa in som rövare 2 gånger. Jag han vara ledig en dag innan jag fick ta på mig Rövarkläder och sätta mig på en flotte och paddla längs Göta Kanal. Härligt spontant! Jag fick även hoppa in under en föreställning vilket också var väldigt roligt och lite nervöst eftersom att jag inte hade repat alls med ensemblen innan. Det var en fin sommar!
Vi filmade även föreställningen som nu finns tillgänglig på dvd.

Vi filmade också föreställningen Spanska Flugan som beräknas vara färdig någon gång i början på det här året.

Den Girige & Pelle Svanslös
Vi spelade Moliéres klassiker uppe i gamla linköping. Några smärre missöden men i övrigt så gick det fint. Det var ett väldigt roligt projekt att medverka i. Vi repade in pjäsen och byggde upp scenen under två veckor innan det var dags att spela. Håkan var i högform och vi fick fina recensioner av vänner och engelsmän.

På samma scen så spelades även Pelle Svanslös utav Mellan Jippisarna. Vi stod för filmning och dvd-produktionen av föreställningen. Vi gjorde en avfilmad föreställning med den ena gruppen samt en haltimmeslång tv-teater med den andra. Båda finns nu bevarade på dvd.

Medverkan i Radio Motala
Den 13.e och 20.e augusti så medverkade Estetnollorna i Radio Motalas program Startskottet. Vi bidrog med en sketch samt 3 låtar.

N00marathon
Vi medverkade i 24-timmarstävlingen N00marathon där vi på något underligt sätt lyckades ta oss till riksfinalen i Stockholm. Väl där så träffade jag på en massa vänner ifrån filmlinjen i Katrineberg och 2 av dom vann även hela tävlingen. Vår egen medverkan kändes väl lite sisådär. Vår film visades sista av alla och hackade dessutom på flera ställen. I efterhand så har jag dock fått höra att många uppskattar filmen även om den blev väldigt stressad.

Reklamfilm
Under hösten så gjorde vi 3 reklamfilmer. Den första var för en boken 13,22 Varv där alla intäkter gick till Barnens Regnskog. Strax innan jul så såldes det sista exemplaret av boken. hur mycket av det som var vår förtjänst är nog svårt att spekulera i men det känns i alla fall väldigt bra.

Under slutet av året så gjorde vi 2 reklamfilmer för Jippi kulturproduktioners 2 nyårsföreställningar  Hal som en ål samt Stinsen Brinner. Filmerna går i skrivande stund för fullt på Lokal Tv.

Stinsen Brinner
Jocke medverkar just nu i Galenskaparnas klassiker på Globenteatern. Föreställningen fick fina recensioner och spelas fortfarande för den som är intresserad(kanske efter att ha sett reklamfilmen!).

Summa summarum så har 2009 varit ett väldigt produktivt år för oss.
Förhoppningsvis så blir 2010 än mer produktivt!

Så håll utkick efter oss under 2010!!!!!!!!!!!!

//ESTETNOLLORNA


RSS 2.0