Jocke bloggar (Jocke is back again)

Det var längesen jag bloggade nu. Så det är väl dags att lägga in en liten text så Johan håller sig lugn. Haha...

Igår var det den stora målardagen i Gamla Linköping, då hela scenografin skulle grundmålas... Jag började måla klockan 11. Efter nån timme fick jag hjälp av Håkan Bäck och tre av hans elever... Vid 16:00 blev jag ensam målare igen. Vad 18:00 var allt helt klart... Men det är fortfarande mycket kvar kan jag lova. hehe...Idag var jag inne i Linköping och snackade med Errol på Studiefrämjandet om vår långfilm. Han tycket att det var jättekul att vi hade sånt stort intresse för film...
   Så kan ju meddela att snart sätter det gång på allvar... Just nu är det massa skisser och det enda vi egentligen vet är vad som kommer hända i filmen....

Vi ska även starta en cirkel som går ut på att filma och redigera "Ronja Rövardotter"... Där behöver vi en del folk...
Så känner ni för att hjälpa till (om ni kan hålla i en kamera).. så hör av er bara...
Mig når ni på jockegustavsson@live.se

Ha det skitbra!
Jockeeeeeeeeeeeee

Trollkarlsfilmen
Hej!
Här är den hett efterlängtade och extremt överhypade filmen ifrån Trollkarlen Johans lilla uppträdande på Katrinebergs visafton. Det finns en bättre film med bättre bild och förmodligen bättre ljud. Jag ska försöka få tag på den och kanske klippa ihop den med denna så det blir lite variation på bilden eller nått. Slutet saknas också. Det kommer. Tack till Kakiz som filmade.

Har haft väldiga kval ifall jag skulle lägga upp denna av olika skäl men här e den iaf för er trogna bloggläsare.

Imorgon ska Jocke till studiefrämjandet och se hur möjligheterna ser ut inför sommaren och förhoppningsvis få grön lampa för vårt filmprojekt. Det hoppas vi på!

Take Care
//Johan

Projekt

Hej!
Först och främst så måste jag tacka för alla fina kommentarer på filmen "Gissa rätt" i förgående inlägg. Vill också tacka för alla ryggdunkningar och uppmuntrande ord som jag fått av vänner och bekanta under veckan pga filmen. Stort tack!

Jag tänkte försöka göra nån slags sammanställning om vad vi egentligen har för projekt pågång och vad vi arbetar med.
Jag och Jocke repeterar just nu olika pjäser på två olika håll. Ronja Rövardotter och Gösta Berlings Saga.

För mer info om dessa pjäser besök:

Gostaberling.blogg.se

Jippikultur.se

Estetnollorna-Projekt
Vi är lite hemliga om vad vi gör av förklarliga skäl förutom med det som är som mest aktuellt. Inspelningen av "Andra Takter" i sommar och höst kommer att ta rejält med tid och ork men förhoppningsvis så öppnar den dörrar till helt nya dimensioner för oss som filmmakare.

Men vad har vi då för planer efter det undrar ni? Jo vi har inte ritkigt kommit överens om vad vi konkret ska göra men vi har väldigt många ideér, skisser,  manusutkast och annat som skrivs lite då och då. Några filmer, några teaterföreställningar och en drös med låtar. Vill inte avslöja för mycket om detta då vi som sagt inte har beslutat nått än.

I sommar är det annars tänkt att föreningen ska ta fart på allvar i och med filminspelningen. Jag har på min fritid jobbat med en hemsida och tror nu äntligen att jag har hittat den perfekta lösningen. Jag känner sjukt sugen på att sätta igång.
En bra hemsida är ju i det närmaste ett måste i dagens hårda kulturklimat.

I Veckan så fick jag lite fler förfrågningar angående den berycktade ES3TA-Boxen som vi ska göra färdigt nån dag. Jag och Jocke tog oss faktist tid och kollade igenom lite gammalt matrial nu på lovet. Vågar inte ge någon tidsplan men det är ju mest en sån där grej som vi bara behöver sätta oss ner nån dag och göra. Om vi har tid och tur så blir det av i sommar om inte så dröjer den lite men den som väntar på nått gott...osv

Ev så ska vi filma av en teaterföreställning i sommar också. Med riktiga kameror och bra ljudupptagning. Det ni!

Nej nu e det dags att ta tag i Gösta Berling!
Godnatt

//Johan

Gissa Rätt!
Igår så jobbade jag o Jocke hårt, iaf på slutet av dagen. Vi lyckades få till en oförskämt bra film med tanke på hur dålig insperation vi hade. Vi blandade in 2 ideér som legat på lager i ett bra tag.

Nu bire plugg!

//Johan

Videoinlägg 7
Hur gick det då med stand upen?
Jo hyfsat men är långt ifrån nöjd. Blir lite o slipa på till nästa gång men det var ju "testkväll" och ingen gjorde direkt succé. Inte ens dom etablerade så vafan lixom. Blir mer stand up i höst när jag har tid.

Stand up i LinköpingHelloj!
Äntligen så sammanfaller ett stand up tillfälle i linköping samtidigt som jag är hemma. Detta ska utnyttjas. Jag har knappt kört stand up i Linköping förut och har egentligen allt att bevisa där vilket är skönt på ett sett. Inga förhandskrav, ingen som vet vem man är. Å andra sidan så gör det att matrialet måste vara riktigt bra. Jag har bara 5 minuter på mig så det gäller ju att man levererar snabbt lixom. Ingen tid för allt för långa resonemang utan komisk poäng utan snarare rakt på på en gång. Sitter och har lite ångest nu över vilket matrial jag ska välja och vad jag tror funkar. Å andra sidan så är det ganska oglamoröst o publiken består troligtvis mest av andra "komiker" men men det kunde varit betydligt värre. En skum känsla att börja ifrån noll i staden som jag egentligen känner bäst.

Om du råkar befinna dig i närheten och är intresserad så brakar det hela loss i filmsalen på Elsas hus klockan 20.00
Jag har ingen aning om hur det går till eller när jag går på men vi får hoppas på det bästa.

Tjo Flöjt!

//Johan

Glad Påsk

Hej!
Och glad påsk!

Idag har det blivit påskmiddag hos mormor och dylikt. Känner mig tjock efter alldeles för mycket mat och paj.
Filmen ifrån visafton försvann men jag hoppas att den bra filmen dyker upp nånstans snart. Man kan ju hoppas iaf.

Här är en rolig film ifrån katrineberg om vad som hände efter att jag åkt därifrån...

 

Glad Påsk!

//Johan

Trollkarlsuppträdande!Nu är jag hemma i Borensberg igen. Har inte varit här ett dygn än men jag kan reda konstatera det vi alla redan visste. BORENSBERGS SUGER PUNG!!!

Det finns verkligen ingenting att göra mer än att hoppas på att internet ska fungera i nån timme om dagen. Inte en människa att träffa och umgås med. Blä!

I onsdags så gjorde Trollkarlen Johan ett litet uppträdande på katrinebergs visafton. Matrialet sattes ihop nån timme innan och under själva aftonen. Trots detta så gick det väldigt bra. Många skrattade redan innan jag hade gjort något vilket kändes lite skumt men jaja. Då har man helt enkelt uppnåt Jan Rippe status!
Det fanns dock en tant som satt längst fram och bara var sur under hela mitt framträdande. Jaja vissa har väl ingen humor.

Uppträdandet filmades av två kameror. Förhoppnnigsvis så kommer den ena(filmad med fotokamera) att komma upp på tuben och bloggen snart. Den andra(Filmad med filmarnas proffskamera) kommer förhoppningsvis dyka upp lite senare i nått annat sammanhang.

Eftersom att det inte händer nått på lovet så hoppas jag på att jag får göra stand up debut i Linköping under nästa vecka. Vi får vell se. Funderar på att chocka publiken. Nån som har nått bra förslag?

Vi hörs!

//Johan

Gammal Hype

I somras aå hittade jag det här i nått nätforum och blev lite smickrad.

Okej jag vet att det är skrivet för typ 2-3 år sedan och filmerna han hajpar känns lite gamla och nybörjaraktiga idag men vafan lixom! Jag blev glad!

För er som vill se dessa "instaklassiker" samt en drös med nyare, bättre och roligare filmer kan kolla in vår youtubesida:

www.youtube.com/Estetnollorna

I övrigt går arbetet med Gösta Berlings Saga vidare och jag har allt som oftast väldigt roligt. Imorgon är det dock dags för hemfärd till östergötland för träff med familj och vänner samt en liten update med Jocke.

Hare Gött!

//Johan

Party!Vi hade en fin tillställning i hultet i torsdags. Jag lånar denna lilla film ifrån hultets blogg. //Johan

Videoinlägg 6

Här e d! Purfärskt!
Ett helt nytt avsnitt!

 

Här ballar det verkligen ur!

 

//Johan


Nystartad blogg!Nu har jag i egenskap av marknadsförningsansvarig för vår slutproduktion "Gösta Berlings Saga" startat en blogg om arbetet. Än så länge så är det bara ett inlägg men snart så hoppas jag att det kommer vara fullt med tankar och funderingar. Adressen dit är:

http://gostaberling.blogg.se/


I övrigt är det bra. Fick tag på Jocke för ett par dagar sen och hade ett litet update-snack eller vad man ska kalla det. Om allt går som vi hoppas så får vi riktigt bra skådisar i filmen. Förutom oss två då förstås!

Jag har även fått lite smakprov på filmmusik och är helt tagen av kvaliten. Helt sjukt att det finns så pass många begåvade kompositörer där ute.

Jocke hälsar att han snart ska göra ett inlägg!

Mvh
//Johan

RSS 2.0