ZEBRAZHej!
I 2.an på gymnasiet så gjorde jag och Jocke ett tv-program/film som var en slags parodi på caféprogram o övrig familjeunderhållning. I detta program så skulle så kom vi på ideén med att vi skulle ha med ett dansband. Sen gick allt snabbt som det brukar göra och vips så var danbandet Zebraz fött.

I slutet på 2.an så gick Jag, Jocke o Philip en kurs på gymnasiet som hette "Musik och kommunikation". En uppgift var att uppträda med något musikaliskt i klassrummet. Vi kom på den perfekta ideén att dra ihop Zebraz på riktigt och skriva egna låtar. Vi samlades på Josefs Pizzeria i  Mjölby och skrev ner 3 låtar som alla skulle vara olika sorters parodier på olika dansbandslåtar. Musiken blev vell mer en parodi på schlagermusik men iaf. Dom 3 låtarna "Hon är ljuset för mig", "Tsunami" och "Harry Boy" blev alla vad man skulle kunna kalla för lokala hits. Vi gjorde några spelningar med Zebraz med lyckat resultat och folk påminner mig än idag om Zebraz.

Strax efter så kom en tv-serie som hette "Leénde Guldbruna ögon". En ganska lökig serie om ni frågar mig men den gjorde stor succé genom att driva med just dansband. Den kom rätt i tiden kan man säga. Efter det så började dansband bli någon slags ny innegrej. Det som vi i alla år skrattat och mått illa till skulle nu hyllas som något svenskt och fint. Efter Torgny Molins så hakade Svt på hajpen med sitt urusla program Dansbandskampen där även bandet Rolandz till sist gjorde entré. Ett fejkat dansband som driver med dansband(Känns detta igen?) och för nån vecka sedan så hade Tramsgänget smygpremiär på sin nya dansbandskomedi där dansbandet The Klinkerz ingår.

Många tycker kanske att detta borde vara det perfekta tillfället för att damma av Zebraz och visst har vi funderat på det. Men just nu så känns det ganska B. Allt det som Zebraz var finns ju nu i hela landet. Det har blivit en grej av att driva med dansband och då känns det ju helt klart fräshare att hitta på något annat. Något nytt. Det är ju helt klart roligare att skapa trender än att följa dom.

OBS!
Med detta så menar jag inte att jag dissar ovanstående exempel på dansbandsparodier. Jag är bara inte intresserad av att göra något som alla andra redan gör och dessutom i snyggare förpackning.

Kanske kommer Zebraz tillbaka någon gång i framtiden. Den som lever får se.  

//Johan

Studio

Helloy!
Idag så har vi varit i studion med Angus och spelat in 4 av 6 låtar till filmen. Dom 2 sista låtarna är lite mer avancerade och skall spelas in på tisdag om allt går som det ska. Om allt går som det ska så ska vi filma Ronja Rövardotter imorgon också. Förhoppningsvis så bir det kalas!

Nej, tebax till X-box-beställningen!

//Johan

Fixifix

Tandem!
Idag så noterar jag min första lediga dag på evigheter känns d som. Helt sysslolös har jag dock inte varit. Jag har skickat över en helt nyskriven scen till Jocke och dessutom ringt Angus inför studioinspelningen. I övrigt har jag tagit det lugnt. Jocke är uppe i Landeryd för att se Spanska Flugan för 567.e gången.

Igår så spelade vi in lite kompletteringsscener med Bawan till Pelle Svnslös - filmen. Bawan spelade den hedervärda rollen som katten Philadelphia-Phille ifrån Amerikatt. Det var väldigt roligt. Sedan pratade vi lite med Ragnar Dahlberg och frågade ifall vi kunde få använda hans café till en liten scen i filmen. Det gick bra. Ragnar är en hyvelns typ!

Nu ska jag forsätta dreggla över bilder på X-box 360-modeller. Tänkte önska mig en sån i julklapp. Det är Bawans fel!

Puss & kram

//Johan

Ronja inhopp!Tjo!
Det är bråda dagar för Estetnollorna. Jag räknade ut att jag varit "Ledig" i ca 4 dagar sedan jag slutade på skolan i Maj. Det känns dock helt okej. Jag blir galen när jag inte Har något att göra. Dom 4 dagarna så skrev jag förövrigt manus så jag vet inte riktigt hur d va med ledigheten!

I söndags så gjorde jag ett exklusivt inhopp i Ronja Rövardotter. Det var första gången jag stod på Sjöbergska Friluftsteater på 4 år. Jag har hade förberett mig så gott det gick utan att repa med dom andra i ensemblen och bakom scenen hade jag hjälp av Jocke och av mitt stolpmanus. Jag vart ganska nervös men föreställningen gick faktiskt bra och inga direkta missar noterades. Danserna och placeringarna satt som dom skulle. Nu har jag ingen aning om när jag står på en teaterscen igen vi får väl se.

Dagen innan inhoppet så Var jag på teatern och filmade bakommatrial som ska vara med på dvdn. Jag hoppas att vi ska kunna få ut lite bra material ur den 45 minuters råfilm som blev inspelat före och efter föreställningen. Förhoppningsvis så visar filmen också att skådespelarbranchen inte bara är godis, glass och vackra damer, utan även en hel del jobb.

Idag(igår egentligen) så var jag, Jocke, Bawan och Håkan uppe på Hållgården och rev scenen som vi byggt. Både Pelle och Den Girige är färdigspelade och det har varit väldigt roligt. Efteråt så bjöd Håkan oss på McDonald's.

I övrigt så klippte Jocke nyligen klart dokumentationsfilmningen av Den Girige som ni kan se delar av i trailern som finns postad i inlägget under detta. Efter rivandet och ätandet så åkte jag och Jocke på en liten Jobbrunda eller vad man ska kalla det. Vi kollade tyger, köpte rekvisita, försökte hitta en mataffär utan lyckat resultat samt letade efter en kyrka med lyckat resultat!
Vi avtalade även tid med Angus för inspelning av låtarna till filmen. Det blir förhoppningsvis på torsdag.

Imorgon så ska vi(Om vädret tillåter) åka in till Gamla Linköping för att filma lite kompletteringsscener med Bawan till Pelle Svanslös - filmen samt lite annat. Jocke har en pricklista med grejor som ska ordnas.

Just nu så sitter jag och försöker skriva manus till en rolig scen som ska vara med i långfilmen.
Den ska vara färdig på onsdag så det gäller att hitta inspirationen snabbt.

Som ni märker så är det bråda dagar men det är bara roligt! Den klart intressantaste sommaren på länge!

Vi har även 5 miljoner andra projekt men dom finns det inte tid eller plats att prata om nu!

Take Care!

//Johan


Den Girige - TrailerCredit till Jocke som klippte ihop detta!

//Tjorm

Slut på Moliere

Så!
Idag så spelade vi den absolut sista föreställningen av Den Girige i Gamla Linköping. Det gick bra. Allt som allt så har vi haft en fantastiskt rolig tid tillsammans och jag hoppas att vi kan göra något liknande igen i framtiden. Nu ska jag intensivrepa i några dagar för att hoppa in i en föreställning av Ronja Rövardotter på den stora scenen i Gamla Linköping och sen vet jag inte när jag kommer stå på en teaterscen igen. Den som lever får se men jag måste erkäna att det känns konstigt efter att ha vetat exakt vad jag ska göra i 5 år i rad. Det är också stimulerande på ett intressant sätt. Det finns en slags frihet i allt man gör.

Min vän Ben som driver ståupp-klubben Linköping HaHa var och tittade igår, Jag hann tyvärr inte prata med honom efteråt men vi talades vid en stund på facebook och han berättade att han skrivit ett litet inägg om föreställningen i sin blogg. Jag blev väldigt smickrad av det som stod.

Läs själva (OBS! Engelska)Stort tack till Berth Holgersson(www.Berths.se) för dom fina bilderna

Pratade lite med ett fan/vän idag som berättade att han och hans kompis varit å fikat på Kongos Kontitori och títtat på den finfina utsikten.(Ni som sett vår film Gissa Rätt förstår vad jag pratar om). Sådana saker gör en glad i hjärtat!

Nu ska jag tillbax till skrivarlyan men först ska jag bara gratulera min vänner Niklas Jönsson som tillsammans med Tramsgänget verkar ha haft en lyckad premiär på sin nya dansbandskomedi som jag ska försöka se i framtiden om tid finns.


//Johan

Volodja!

Fareng!
Det blev en småtrevlig kväll ute igår. Träffade lite folk och fick lite förbokningar på Spanska Flugan dvdn med mera. Min teori om bakfylle föreställningar håller fortfarande. Dom 2 föreställningarna har varit dom klart bästa. Idag så var det stundtals farstempo vilket är hejdlöst kul att spela i.

Imorgon så har vi ledigt. Det tänkte Jocke och jag fira genom att åka upp till Gamla Linköping och repa in Ronja Rövardotter. Hurray!

Vi har även kommit på en massa nya ideer till framtida projekt men långfilmen kommer nog ta en hel del fokus innan det blir aktuellt.

Igår så kollade vi igenom en rough cut av Pelle Svanslös-tv-teater-filmen vi gjorde i förra veckan. Den ser ut att kunna bli riktigt bra. En bra uppvärmning inför långfilmen. Mycket jobb men det är kul!

Take Care

//Johan

Badam!

Majam!
Insåg precis att vi inte har bloggat på ett par dagar och nu är det visst helt plötsligt torsdag, hör och häpna!
I veckan så har vi spelat 3 föreställningar som det faktist har kommit publik till vilket vi i ensemblen uppskattar starkt. Det får gärna komma ännu mer folk till dom resterande föreställningarna.

Igår så var vi ungdomar i ensemblen ute och gjorde stan som man säger. Vi besökte dom obligatoriska hängställen: Lorient, Platens och 55.an. Det var kul. Vi lyckades även hitta ett bra ställe att spela in en scen till långfilmen.

På al om långfilmen så kan det ju tyckas som att det har varit mycket snack och lite verkstad ett tag nu men så är det verkligen inte. Mycket snack har det ifs men det är nödvändigt när man gör ett sånt här stort projekt. Senast i förgår så skrev jag ett utkast till en scen och igår så var vi och hämtade tillbaka kameran som varit utlånad allt för länge. Nu ska vi bara spela klart Den Girige så är det bara att köra igång.

Igår när vi var ute så fick vi även en inbjudan till en Michael Jackson-tribute grej på Lorient som går av stapeln imorrn kväll. Så om ni letar efter oss så är risken stor att vi är där.

På tal om Michael Jackson tributes så gjorde min fd skolkamrat Jonatan en av dom bättre:Å ta tag i era arslen nu och bössa er ner till teatern imörrn! Klockan 3 Hållgården, Gamla Linköping!!!!!!!!!!!!!!! GAAAH!

Puss!
//Johan "Carl Falkengren" Salberg

Som om jag blivit stucken av en geting....

Hej!
Igår var nog en av dom allra slitsammaste arbetsdagarna i Estetnollornas historia. Vi spelade in film i c.a 8 timmar i streck. Vi var tvugna att bli klara med alla scener under hela dagen. Detta resulterade i att alla i stort sett gick på knäna den sista timmen. Lyckligtvis så hade Jocke tillräcklit mycket energi för att hålla koll på nästan allting vilket gjorde att vi kunde slutföra filmen klockan halv 10 på kvällen. Skådespelarna skötte sig kalas och eftersom att det var en form av tv-teater så kunde alla i ensemblen manuset i sömnen vilket underlättade produktionen.

Idag så gick jag upp klockan 2 och masade mig iväg till gymmet o var sen där i 2 timmar. Sen började jag skriva manus. Så kan det vara.

Inspelningsstarten för långfilmen dröjjer lite då det visat sig att kameran blivit dubbelbokad! Så nu ska vi tydligen turas om om utrustingen. Jaja så kan det gå. Förhoppningsvis så kommer det kanske ut något positivt ur det hela. Vi har ju dessutom all tid i världen på oss.

Glöm för fasicken inte att se oss uppe i gamla linköping i nästa vecka! Den Girige, klockan 15.00
Alla dagar utom söndag och i nästnästavecka måndag till onsdag.

Bye!
//Johan


En sväng inne i Gamla Linköping

Sallad!
Idag var jag o Jocke inne en sväng i Gamla Linköping. Vår första tanke var att filma av succéföreställningen Pelle Svanslös men pga regn så valde vi bort det. Vi började istället på ett lite annat projekt kan man säga. Det ska vi göra imorrn. När tid och batteri finns så ska vi göra ett nytt videoinlägg också. Håll ut!

Mvh
//Johan 

Premiären avklarad!

Så då var premiären avklarad!
Kändes lite mer som en genrep. Kort sagt så finns det en del saker som var bra och en del som kan bli bättre.
Publikmängden tex. Vädret var också lite jobbigt men så kan det gå ibland. Idag så var det egentligen inte tänkt att vara premiär men premiären regnade bort igår i regnstormen. Nu tar vi lite hultsfredsledighet ifrån Moliere men för att sen köra stenhårt i nästa och nästnästa vecka! Alright!!!

Pga Moliere-grejset så har vi inte hunnit med någon filmning dom senaste veckorna men vi har kommit på en del roliga ideér vilket känns väldigt bra. Idag hade Jocke någon idé om att jag skulle röka i filmen. Det var ajg lite tveksam till då jag ska spela en barntrubadur i sin prime och inte en avdankad alkoliserad sådan vilket ifs också hade varit roligt att göra en film om. Vi får se vad det blir jag har i handen när nu väl kameran är där.
På tal om kameran så är den just nu utlånad till några andra jönssar som skulle "Ha den över helgen". Vilken helg dom syftade på verkar dock något oklart men Jocke ska ringa och fråga imorrn.

Kollade igenom några band som anmält sitt intresse till att bidraga med musik till filmen och hittade en kalaslåt som jagh aft i tankarna ända sedan i vintras. Dock så tyckte jag att bandet i sig verkade så himla proffsig att jag blev lite fundersam över om dom verkligen visste vad dom har gett sitt samtycke till. Inte att vi inte skulle vara proffsiga menmen ja ni fattar.

Det är väl bara att vänja sig vid att man har med mycket begåvat fok att göra nufötiden och det känns på ångot märkligt sätt konstigt "nämen inte ska väl vi..." typ.

Här är ett kul reportage ifrån Borensberg:
http://correntv.corren.se/player2.aspx?id=1578&catId=53

Jaja nu ska jag prata med intresserade skådisar och dylikt.

Hare bra!
//Johan

Den Girige waaaah!

Tjo!
Snart så är det premiär för Den Girige och nervositeten börjar göra sig så smått påmind. Jag hoppas att vädret blir bra, att vi är bra och inte glömmer nått, att det kommer massa folk, att vi får finfina recensioner. Sen är jag lugn.

Vi har även fått nya filmuppdrag i dagarna. Vi ska filma 2 olika versioner av Pelle Svanslös som spelas på samma scen som Den Girige. Det blir mycket redigerande i sommar. Sen så har vi u en långflm att spela in också ujujuj. Blir lätt att man glömmer nu när man har 5 miljoner andra projekt att ta tag i men så är det. Är det jubileumsår så är det å då ska det banne mig bli grymt!

Imorgon kommer det bli: rep, käk, avslappning, föreställning, champange, fest och efterfest! Hoppas det går vägen! Hat kalas!

//Jo to the motherfucking han


Ännu mer MoliereTjo!
Det börjar närma sig. Idag så hade vi ett kort textrep pga det fruktansvärda vädret. Hörde att 3 hästar i Borensberg hade dött av blixten. Tur att man inte var hemma då.

Idag så satte jag och Jocke upp lite snygga bilder på fonden som hindrar folk ifrån att se pjäsen gratis från sidan(Kan inte förklara tydligare sorry). Det gick fort. Ledigt imorgon gött. Genrep på söndag o sen premiär på måndag och förhoppningsvis så är det sol då.

Här är lite bilder:

Håkan Bäck som Falkengren. Titelkaraktären.


Jocke och Maria som Oskar och Elisa


Johan som Carl, Jenny som Fru Hansell och Bawan son Bengtsson


Johan och Bawan


Hela gänget!

Vi ses i Gamla Linköping!

//Johan


RSS 2.0