Håhå

Kablam!

Åh nej! Errol har satt IN-punkten ett "hussa" för tidigt. Vad ska vi nu göra? 
Jo vänta på att han kommer tillbaka och fixar det. 
Det är lite jobbigt att vara beroende av andra människor men ibland är det nödvändigt. 

Som ni kanske förstår så sitter vi nu och redigerar Ronja Rövardotter. Det blir hur snyggt som helst om vi bara får ordning på grejorna. Jocke avbryts dessutom ständigt utav folk som vill köpa biljetter till "Mera Tage". Vi såg den föreställningen igår. Det var vi och drygt 200 pensionärer. Trevligt trevligt!

Fick höra att vi tydligen har spelats på Radio Motala igår igen. Sånt tycker vi är roligt!
Kanske blir det fler sammarbeten framöver....

Nu märkte Jocke att det inte var inpunkten som var fel utan ljudet och bilden som inte stämmer överens på en utav kamerorna, oj nu verkar allting vara fel. Ajajaj! Får kolla upp det här!

Tjo faderull!

//JohanSitta instängd...

Hej tjotabläng!

Johan skriver:
Just nu så sitter jag och Jocke på studiefrämjandet och har precis börjat redigera Ronja Rövardotter. Eller vi har i alla fall börjat lägga in grovmaterialet på datorn. Detta inlägg samt allt annat här sköts via Mac-datorer som både jag och Jocke är ovana vid men förhoppningsvis så ska inte det vara nått problem. 

Jocke Skriver:
Det känns ju väldigt spännande att sitta och vara lite halvt koncentrerad på det som händer i "Ronja Rövardotter". Snart har vi sett Akt I fyra gånger från fyra olika vinklar. Snart är det dags att lägga in Akt II. Men samtidigt tänkte vi gå o fixa lite lunch.
Här på Studiefrämjandet är det lugnt. Händer ingenting. Inte ens nått... Varannan timme får vi gå ut och flytta bilen till en annan parkering för att inte riskera att få böter.
Idag var vi tvungna att lämna tillbaka Kameran till Studiefrämjandet. Så långfilmsprojektet står för tillfället helt stilla. När vi drar igång igen vet vi inte, men det bör bli snart innan hösten kommer. 

Johan skriver lite till:
Som ni kanske har märkt så ligger en Spanska Flugan-Teaser uppe på youtube. Om ni inte märkt det så är det hög tid att göra det nu. Detta skall bara ses som ett litet smakprov då i princip allting kommer att bli bättre när vi redigerar den här. Färgerna och skärpan framför allt.

Här e den!!!

 

//JOHAN & JOCKE


6 scener klara! 68 kvar...

Hej!
Idag så spelade vi in inne på Globenteatern tillsammans med Leif. Vi filmade dom scenerna som vi försökte filma för c.a 2 månader sedan men då allting bara strulade. Nu gick allting galant! Inget strulade, inget ljud försvann, ljuset fungerade etc etc etc

Leif var riktigt på hugget vilket var väldigt roligt. Alla skådisar som vi har sammarbetat med hittils har verkligen imponerat!
Idag så var det också dags för mig att stå framför kameran för första gången i filmen. Inget jätteavancerat men iaf.


Globenteatern

Stort tack till alla i teamet som gör detta möjligt!

//Johan

Estetbloggen del 8

Noid!
Tänkte att det var dags för ett nytt avsnitt av Estetbloggen men mitt under inspelningen så kraschade linsen på min kamera så istället för en update så blir det en downdate eller vad man ska kalla det istället. Jag kollae igenom lite gammalt nonsensmatrial som Jocke o Philip fnulade ihop för länge sen. Ursäkta bildkvalitén men bättre än såhär blir d inte på jaycut.

Have fun!


Hoppas att vårt lilla gästspel i Radio Motala i förrgår var uppskattat! Jag hade roligt iaf.

//Johan

Slappt

Nijad!
-Vad nu det betyder!

Dom senaste 2 dagarna har jag inte gjort ett skvatt egentligen. Tagit tag i lite sånna dära tråkiga saker som man bör ta tag i eftersom att man numera är "Vuxen" och tydligen måste göra. Typ Arbetsförmedlingspyssel och dylikt. Blä säger jag!

I måndags så var det mer liv i luckan för då var vi med Estet Crewet och spelade in inne på musikaffären dominanten i Mjölby. En riktigt fin inspelningsplats om ni frågar mig. Bra naturligt ljus som inte behövdes mixtras med alls. Vi spelade in ett antal scener som blev riktigt bra. Allt gick egentligen galant. Dom enda bakslagen var att en skådis var sjuk i 39 graders feber vilket gjore att vi fick kasta om hela schemat. Det andra problemet var att ljudet försvann på den sista scenen. Ajaj! Så den måste vi göra om. Den blev dock väldigt rolig på bild men utan ljud så blev den rätt trist. Hmmm...

Dags att ta tag i lite saker nu.
Anmälan till filmfestivalen Flimmer skall göras, Manus skall skrivas och teater skall spelas.P.S!!!
Om ni bor i Motala/Mjölby området eller befinner er där runt 19.00 idag(Jag kriver detta klockan 3 på morgonen) så kan ni ratta in RadioMotala 90,2 där programmet Startskottet kommer gå. Förhoppningsvis så kommer dom att spela en eller två av våra låtar ifrån filmen Andra Takter. Se det som ett ytterst exklusivt smakprov!
D.S

Tjolahej!
//Johan

Pelle Svanslös - Trailern

Bonga bonga!
Eller vad det nu är Thomas Nilsson brukar säga!
Har glömt att påpeka att trailern till Pelle Svanslös filmne ligger uppe nu.

Check it out://Johan

Att göra en massa saker!

Konana!
Idag och igår så har vi jobbat röven av oss kan man säga. Framförallt idag!
För idag så inleddes officiellt inspelningen av Andra Takter.  Vi spelade in 2 enligt manus ganska okomplicerade scener. Men det e ju när man väl kommer till kritan som man märker vilket tid allting tar och vilket jobb det är som ligger bakom. Efter ex antal timmar i en gazzande solen så var vi iaf klara. Ledigt kanske ni tänker då? Knappast! Direkt efter inspelningen så begav vi oss till Landeryd för att filma av Spanska Flugan på nytt. Det gick galant! Kanonväder, en lysande föreställning samt kameror och teknik som fungerade. Det kändes riktigt bra!!!

Igår så spelade vi in ytterligare en låt i  studion så nu har vi 4 färdiga låtar till filmen. Ytterligare 2 låtar skall dessutom göras. Låtarna gick varma i bilen påväg hem.

Nu e jobbet igång!

//Johan

Grattis Johan!Som fyller 21 år idag!
I skrivande stund har Johan varit 21 i 1 timme och 30 minuter.

Dessa perosner har redan grattat Johan:
Emilia
Moe
Skalle-Per
Blorkum
Kvinnofängelset-Boxen
Jesper

Gratta gärna Johan via kommentarerna eller via facebook!

P.S
Om ni undrar varför vi inte uppmärksammade Jockes födelsedag i Februari så är det för att vi var upptagna och glömde.
Sorry Jocke!(En annan anledning är att han fyller år i Januari).
D.S

//Estet Crew

Schema


Tjo!

Idag så har jag varit inne och filmat Ronja Rövardotter. Idag så var det föreställningen som filmades med 4 kameror. Förhoppningsvis så blev det bra. Det var en del strul i början på dagen men jag tror att vi lyckades få till det rätt hyfsat iaf.
Imorgon så blir det den sista filmningen av Ronja som består av lite bakommatrial och sedan är den produktionen Wrappad och färdig för redigering.

Här är schemat för den närmaste tiden:

Söndag: Filmning av bakommatrial till Ronja Rövardotter
Måndag: Fyller jag 21 år och har därför tagit "ledigt"
Tisdag: Inspelning av 2 låtar till Andra Takter
Onsdag: Inspelning av Andra Takter och filmning av Spanska Flugan
Torsdag: Inspelning av Andra Takter

Jocke spelar dessutom i Ronja Rövardotter! Fullt upp alltså!
Nä dags att torka mustaschen och gå vidare som Wilcox skulle ha sagt!

Tajio!
//Johan

RSS 2.0